ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Ανοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 40 – 44

Ανοιξε γύρω στις 20:00 της Μεγάλης Τετάρτης η πλατφόρμα για να κλείσουν το ραντεβού τους και να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, όσοι πολίτες ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα από 40 – 44 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca. Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε το άνοιγμα της πλατφόρμας.

Επομένως λίγο μετά τις 20:00 της Τετάρτης, όσοι πολίτες βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα 40 – 44 και είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση έλαβαν μήνυμα για να μπουν στο emvolio.gov.gr, να κλείσουν το ραντεβού τους και να κάνουν το εμβόλιο.«Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά ο εμβολιασμός του πληθυσμού κατά του κορονοϊού και σήμερα ξεπερνάμε τα 3.000.000 εμβολιασμούς», ανέφερε κατά την ενημέρωση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. «Είμαστε πολύ περήφανοι για την πορεία των εμβολιασμών», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην επέκταση της δυναμικής του συστήματος εμβολιασμών καθώς από 5 Μαΐου θα λειτουργούν συνολικά 1.500 εμβολιαστικά κέντρα. Επίσης, τόνισε ότι ομαλά εξελίσσεται και η ροή των παραδόσεων εμβολίων προς τη χώρα. «Θα αγγίξουμε τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας.