3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Αντί να βοηθήσει κρύφτηκε» λέει για τον ιδιοκτήτη του σκύλου που επιτέθηκε σε 9χρονο ο πατέρας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Παραμονή Χριστουγέννων, ένα 9χρονο αγόρι, συνοδευόμενο από τη θεία του και μαζί με τα δύο ξαδέρφια του, βγαίνουν σε γειτονιά του Καματερού για να πουν τα κάλαντα.

Ένας μεγαλόσωμος σκύλος που κυκλοφορούσε στον δρόμο χωρίς λουρί, επιτέθηκε στο 9χρονο αγόρι, μπροστά στα μάτια του ιδιοκτήτη του.

«Είχε πάθει σοκ, ούτε καν έκλαιγε όταν ήρθα και τον βρήκα. Κλαίγανε τα ανίψια μου τα οποία δεν είχαν υποστεί κάποιο δάγκωμα αλλά είχαν πάθει ψυχολογικό σοκ και ο μικρός δεν έκλαιγε από το σοκ του. Είχε δύο πληγές στο πόδι, πήγαμε και του κάναμε ράμματα. Δύο πληγές αρκετά βαθιές», λέει ο πατέρας του ανήλικου.

Ο πατέρας του αγοριού περιγράφει  τις αγωνιώδεις στιγμές που έζησαν τα παιδιά, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι τους:

«Κυνήγησε και τα άλλα τα παιδιά απλά τον μικρό τον δάγκωσε. Και κρυφτήκανε πίσω από κάτι αυτοκίνητα, έπεσε κάτω η ανιψιά μου και μπήκανε κάποια άλλα σκυλιά τα οποία την γνωρίζουνε και την προφύλαξαν και τότε σταμάτησε».

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, ο ιδιοκτήτης του σκύλου, όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει για την υγεία του παιδιού, αλλά κρύφτηκε στο σπίτι του.

«Αυτό που με ενόχλησε είναι που δεν έδειξε ένα ενδιαφέρον μετά το συμβάν. Δηλαδή να έρθει να ρωτήσει ‘τι κάνει το παιδί; Είναι καλά κτλ’. Εξαφανίστηκε. Έγινε το συμβάν και εξαφανίστηκε. Κλείδωσε τον σκύλο μέσα στο μαγαζί του και έφυγε, πήγε στο σπίτι του. Τον ψάξαμε και τον βρήκαμε. Δε θα εμφανιζόταν. Και αφού τον βρήκαμε τότε εμφανίστηκε στην Αστυνομία. Αν δεν τον ψάχναμε, δε θα είχε εμφανιστεί».

Ο ιδιοκτήτης υποστήριξε ότι δεν είναι δικό του το σκυλί αλλά του γιου του και ότι συνήθως τον βγάζει βόλτα με φίμωτρο. Ο άνδρας συνελήφθη για σωματική βλάβη από αμέλεια και παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς, ωστόσο, με εντολή του εισαγγελέα ποινικής δίωξης, αφέθηκε ελεύθερος.

Οι γονείς του αγοριού έχουν υποβάλει μήνυση.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA