ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντίδικοι η μητέρα της Ζέμπερη με τον ιερέα του νεκροταφείου που δολοφονήθηκε

Στα δικαστήρια, ως αντίδικοι, βρέθηκαν η μητέρα της 33χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, και ο ιερέας του νεκροταφείου στο οποίο δολοφονήθηκε άγρια η κοπέλα.

Είχαν αλληλομηνυθεί αλλά μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα της έδρας «τα βρήκαν» ανακαλώντας τις μηνύσεις τους.

Ο ιερέας του νεκροταφείου κατηγορούσε την μητέρα της Δώρας, την άλλη κόρη και μια φίλη τους, ότι τον χτύπησαν και του έριξαν σπρέι στα μάτια.

Απ΄ την άλλη πλευρά υπήρχε ο ισχυρισμός ότι ο ιερέας είχε βρίσει και χτυπήσει τις γυναίκες. Ο συμβιβασμός επήλθε αφού εξετάστηκαν μάρτυρες και απολογήθηκαν οι κατηγορούμενοι με τον εισαγγελέα της έδρας να λειτουργεί σαν πυροσβέστης.

«Το να αναζητάτε ευθύνες για αυτό που σας συνέβη είναι λογικό. Αλλά έχετε και αλλά παιδιά να κοιτάξετε» είπε ο εισαγγελέας στην τραγική μητέρα της 33χρονης εφοριακού, ενώ απευθυνόμενος προς τον έτερο εμπλεκόμενο και μηνυτή που είναι και ιερέας του επισήμανε ότι «Η αγάπη και η συγχώρεση είναι το πρώτο πράγμα που διδάσκει ο θεός».

Η μοναδική καταδίκη, μετά την ανάκληση των μηνύσεων, ήταν της αδελφής της Δώρας Ζεμπερη. Κρίθηκε ένοχη για την επίθεση με σπρέι στον ιερέα και τις επιβλήθηκε ποινη φυλάκισης 20 ημερών εξαγοράσιμη προς 2 ευρώ ημερησίως.

Η δίκη

«Εγώ ήμουν φτωχή γυναίκα και ο ιερέας θέλει να μου πάρει λεφτά και είχε κάνει κατάσχεση στο παιδί μου. Είχε κίνητρο για να μου επιτεθεί. Μου είπε να σας κάψει ο Θεός» ανέφερε στο δικαστήριο η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη.

Απ’ την πλευρά της η αδελφή της 33χρονης εφοριακού, υποστήριξε ότι ο ιερέας επιτέθηκε στη μητέρα της και για τον λόγο αυτό του έριξε σπρέι στα μάτι. «Μας κοίταξε απαξιωτικά. Μας είπε τρελές.

Οι παπάδες μπαίνουν μέσα, πίνουν καφέ, κομπολόι παίζουν, γελάνε. Εμείς περιμένουμε τη δικαίωση για την αδελφή μου. Δεν έχει τιμωρηθεί κανείς για ένα έγκλημα που έγινε πέντε το απόγευμα με 14 μαχαιριές. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν εκεί και είναι ατιμώρητοι.

Ο παπάς θα μπορούσε να βοηθήσει την αδελφή μου. Τον είδα ξαφνικά να αρπάζει τη μάνα μου από τον λαιμό και να μην την αφήνει Στον αέρα ψέκασα για να σταματήσει η συμπλοκή» , είπε η κοπέλα.

«Εγώ δεν επιτέθηκα και δεν έβρισα καμία. Το τρελές το είπα μετά το σπρέι. Είχα χάσει το φως μου εκείνη τη ώρα και το είπα. Μιλούσα πάντα σεβαστικά για τον πόνο τους» ήταν ο αντίλογος του ιερέα.