ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανέλαβαν την ευθύνη για επίθεση σε τράπεζα και περιπολικά στο Βόλο

Μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν το Σάββατο, στον Βόλο.

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, με ανακοίνωση σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, ομάδα αναρχικών αναλαμβάνει την επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (21/1) σε τράπεζα στο κέντρο του Βόλου, ενώ στη συνέχεια, οι ίδιοι επιτέθηκαν σε περιπολικό κι όχημα της ΟΠΚΕ με μπουκάλια και πέτρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν προκύπτει σύνδεση της παραπάνω επίθεσης με την επίθεση στο γραφείο των δύο δικηγόρων, ενώ από την υπηρεσία που έχει αναλάβει να διερευνήσει την επίθεση, αξιοποιείται για την ταυτοποίηση των δραστών το βιντεοληπτικό υλικό της γύρω περιοχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των αντιεξουσιαστών στον Βόλο

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των αντιεξουσιαστών: «»Μπάτσοι, δικαστές, πολιτικοί δεν έχετε κανένα λόγο να κοιμάστε ήσυχοι» Γ. Μιχαηλίδης.

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, κατευθυνθήκαμε προς την τράπεζα της Eurobank στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Ιάσονος, όπου απαλλοτριώθηκαν 2 μηχανήματα ΑΤΜ και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίθεση σε ένα περιπολικό και ένα όχημα των ΟΠΚΕ, που κατέφθασαν στο σημείο, με ρίψη άδειων μπουκαλιών και πετρών. Οι παραπάνω ενέργειες έγιναν ως πράξη αυτοδικίας. Δεν τρέφουμε αυταπάτες, ούτε περιμένουμε να έρθει κάποια δικαίωση από τα δικαστικά όργανα του κρατικού μηχανισμού στην επερχόμενη δική των μπάτσων-βασανιστών του Βασίλη Μάγγου. Είναι καιρός ο φόβος να αλλάξει στρατόπεδο. Με αυτή μας την πράξη καλούμε σε γενίκευση των συγκρουσιακών δράσεων του αντιεξουσιαστικού χώρου στη μνήμη του Βασίλη. Χαράζουμε μια συγκρουσιακή πορεία μον@ μας απέναντι στους εξουσιαστές μας και την συγκάλυψη τους».