ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Μεγάλο το στοίχημα για το άνοιγμα των σχολείων

Στο άνοιγμα των σχολείων, αλλά και στους αντιεμβολιαστές αναφέρθηκες ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ και Επίκουρος Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, Γεώργιος Παναγιωτακόπουλος, σημειώνοντας πως «πρέπει να εμπιστευτούμε την επιστήμη περισσότερο».

«Η επιστήμη μας έφερε ως εδώ. Και έχουμε όλες αυτές τις τεχνολογικές δυνατότητες. Πρέπει να εμπιστευόμαστε την επιστήμη», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτακόπουλος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», επισημαίνοντας πως «είναι γεγονός πως αυτό το πνεύμα εικονομαχίας-εικονολατρείας, διότι κάτι αντίστοιχο βιώνουμε τώρα, δεν βοηθάει. Χρειάζεται επιστημονική συζήτηση και προσέγγιση. Έχουμε ένα ποσοστό εμβολιασμένων γύρω στο 58%, το οποίο είναι ικανοποιητικό αλλά θέλουμε περισσότερο για το τείχος ανοσίας».

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ  αναφέρθηκε σε άλλες χώρες που έχουν υψηλότερα ποσοστά όπως είναι η Δανία. «Απελευθερώθηκαν από τα περιοριστικά μέτρα. Αυτό είναι το ζητούμενο και εδώ», εξήγησε, σημειώνοντας πως οι διασωληνωμένοι είναι κατά κύριο λόγο, μη εμβολιασμένοι.

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, «είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Υπάρχει μια γενική τάση διεθνώς, να εμποδιστεί το κλείσιμό τους», με βασικό επιχείρημα ότι μπορεί η τηλεκπαίδευση να βοήθησε να διεξαχθούν τα μαθήματα αλλά έχει επιπτώσεις στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.