3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες!

Στο ερώτημα πότε θα βγάλουμε τις μάσκες απάντησε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, σημειώνοντας παράλληλα πως η εικόνα που αφορά τόσο στην πανδημία όσο και στη διαχείριση της είναι πολύ πιο θετική, αλλά η αποκλιμάκωση πρέπει να γίνει με αργά και προσεκτικά βήματα.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι δεν μπορεί να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε θα βγάλουμε τις μάσκες, αλλά τόνισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των εμβολιασμών και το τείχος ανοσίας που θα χτίσουμε.

Αναφερόμενος στη δωρεάν διάθεση των self test για όλους τους πολίτες ηλικίας 18-30 ετών από σήμερα, είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι τα self test έχουν αποδειχτεί ένα πολύ σημαντικό εργαλεία στη διαχείριση της πανδημίας και θα μείνουν για αρκετό καιρό στη ζωή μας.

Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των νέων 18-30 ετών με το εμβόλιο της Johnson&Johnson και τα παράπονα ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για να κλειστούν ραντεβού, ο κ. Παναγιωτακόπουλος είπε ότι υπάρχει συνεχής ροή στην προμήθεια εμβολίων και το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα.