ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απάτες με «κούρεμα» καταθέσεων μέσα από κελί στις φυλακές Πατρών

Κρατούμενος των φυλακών Πατρών ήταν ο «εγκέφαλος» της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες σε όλη την Ελλάδα από τον Ιούλιο του 2015, με το πρόσχημα επικείμενου «κουρέματος» των τραπεζικών καταθέσεων αλλά και τις υποσχέσεις για χορήγηση δανείων με οικονομικά οφέλη.

 

 

 

 

Μέλη της σπείρας ήταν τρεις Έλληνες ηλικίας 42, 39 και 33 χρόνων και τρεις Ελληνίδες ηλικίας 30, 24 και 24 χρόνων, τους οποίους κατηύθυνε μέσα από το κελί του ο  39χρονος κρατούμενος. Ο ίδιος τηλεφωνούσε σε ανυποψίαστα θύματα παριστάνοντας τον τραπεζικό υπάλληλο, τον εκπρόσωπο μητροπόλεων ή τον υπάλληλο εφορίας και τα έπειθε να καταθέσουν διάφορα ποσά μέσω τηλεφωνικών επιταγών και εμβασμάτων στους  συνεργούς του, δήθεν για να προστατευτούν οι καταθέσεις τους από το αναμενόμενο «κούρεμα»!

Στο διάστημα της δράσης τους, οι δράστες απέσπασαν συνολικά 179.819 ευρώ από 38 θύματα, ενώ εξιχνιάστηκαν και 17 απόπειρες απάτης που θα τους απέφεραν άλλα 64.356 ευρώ! Σε βάρος των επτά βασικών μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απάτη κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, ενώ κατηγορούνται και άλλα 33 άτομα τα οποία είχαν περιφερειακούς ρόλους και αναζητούνται.