ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απάτη με χωματουργικά μηχανήματα! Έκαναν «φτερά» οι προκαταβολές

Απάτη εις βάρος ανυποψίαστων πολιτών που ενδιαφέρονταν να αγοράσουν χωματουργικά μηχανήματα και φορτηγά, είχε στήσει ένας 39χρονος, ο οποίος συνελήφθη.

Ο άνδρας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση έξι ετών για το αδίκημα της απάτης άνω των 120.000 ευρώ, συνελήφθη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο 39χρονος εντοπίστηκε από στελέχη της υποδιεύθυνσης αναζητήσεων της ασφάλειας Αττικής να επιβαίνει σε αυτοκίνητο που είχε ενοικιάσει. Είχε προηγηθεί αξιοποίηση πληροφορίας και παρακολούθηση του.

Ο 39χρονος είχε εξαπατήσει δεκάδες άτομα από τα οποία λάμβανε προκαταβολές για τα οχήματα τα οποία πουλούσε και στην συνέχεια εξαφανιζόταν. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο δράστης είχε εταιρία χωματουργικών εργασιών και με ενοικίαζε χωματουργικά μηχανήματα και φορτηγά, προκειμένου να «πραγματοποιεί εργασίες της επιχείρησής του». Στην συνέχεια και με την βοήθεια ενός ακόμη ατόμου, εμφάνιζε ψευδώς τα ενοικιασμένα οχήματα, ως δικά του να οποία πουλούσε σε ενδιαφερόμενα άτομα. Με αυτό τον τρόπο, εξασφάλιζε προκαταβολές χιλιάδων ευρώ και στην συνέχεια γινόταν «καπνός».

Κινούνταν αποκλειστικά με νοικιασμένα αυτοκίνητα, ενώ λάμβανε προφυλάξεις για να μην εντοπιστεί από τις αρχές. Σημειώνεται πως ο 39χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για παρόμοια αδικήματα.