ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απέδρασε από τα δικαστήρια Λάρισας και συνελήφθη μετά από… 10 χρόνια στο Λονδίνο!

Από το Δικαστικό Μέγαρο στη Λάρισα είχε αποδράσει,  πριν από 10 ολόκληρα χρόνια, ένας 33χρονος σήμερα άντρας, ο οποίος κατάφερε μάλιστα να φύγει και από την Ελλάδα.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη στο Λονδίνο από αστυνομικούς που ενημέρωσαν τους Έλληνες συναδέλφους του.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας του είχε επιβάλει συνολική ποινής κάθειρξης 17 ετών, κρίνοντάς τον ένοχο για τις πράξεις της συμμορίας, της σωματικής βλάβης και της ληστείας, που διαπράχθηκαν στη Λάρισα από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο του 2012.

Μετά την καταδικαστική απόφαση θα οδηγούνταν στο Τμήμα Μεταγωγών, όταν σύμφωνα με μαρτυρίες στο onlarissa.gr, καθώς άνοιξε η πόρτα του ασανσέρ στο υπόγειο του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, ενώ συνοδευόταν από υπαλλήλους της Φρουράς των Φυλακών, τράπηκε σε φυγή.

Ο 33χρονος σήμερα, που ήταν γνωστός και με το ψευδώνυμο «Ντάμπο», είχε γίνει «πονοκέφαλος» στη Λάρισα, για εκείνους που περνούσαν την οδό Μαρτάλη στην περιοχή του Τελωνείου Λάρισας. Μαζί με πέντε ακόμα νέους (τέσσερις ομοεθνείς του και έναν ανήλικο Λαρισαίο) και άγνωστο αριθμό συνεργών τους από τον Ιούνιο έως και τον Οκτώβριο του 2012 λήστευαν και έδερναν Λαρισαίους, στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δράστες «προσέγγιζαν τα θύματά τους αιφνιδιαστικά ή ζητώντας τους φωτιά ή τσιγάρο και στη συνέχεια με εκδήλωση βίας τους λήστευαν, αφαιρώντας τους κυρίως τα χρήματα που έφεραν μαζί τους και τα κινητά τους τηλέφωνα». Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ενώ ο ένας εκ των κατηγορουμένων ζητούσε από τον διερχόμενο οδηγό να του δώσει τσιγάρο, ο έτερος των δραστών άνοιγε αιφνιδιαστικά την πόρτα του συνοδηγού και τότε, οι δράστες -συνήθως με διαφορετική σύνθεση-, ασκώντας βία λήστευαν τα θύματά τους.