ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Απειλούν με μηνύσεις τον Μητροπολίτη Λάρισας που κέρασε σοκολατάκια 48 αντιεμβολιαστές

Μέτωπο με τον μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμο έχουν ανοίξει «Λαρισαίοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί», απειλώντας με νομική προσφυγή εναντίον του, μετά τη σκωπτική ανακοίνωση της Μητρόπολης περί «πανελλαδικής συγκέντρωσης αντιεμβολιαστών» με… 48 άτομα, τα οποία μάλιστα κέρασε και… σοκολατάκια.

Η ανοιχτή επιστολή των «Λαρισαίων Ορθόδοξων Χριστιανών», γραμμένη σε πολυτονικό, υπογράφεται από τον τέως αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Παπαδημόπουλο, που όπως υποστηρίζει, «φωτογραφίζεται» στην ανακοίνωση της Μητρόπολης. Ο ίδιος μετείχε στη συγκέντρωση και ως ομιλητής, που σύμφωνα με την πλευρά της τοπικής εκκλησίας «αναγκάστηκε να παραιτηθεί για λόγους καθόλου χριστιανικούς, που γνωρίζει η Λάρισα».

Στη μακροσκελή επιστολή του, ο κ. Παπαδημόπουλος καταγγέλλει τον κ. Ιερώνυμο, που προέτρεψε τους πολίτες να εμβολιαστούν και μάλιστα «σε κινητές μονάδες εμβολιασμού στα προαύλια ιερών ναών της Μητροπόλεως», ενώ διερωτάται πόσο χριστιανικό είναι «να εκμεταλλευόμαστε τους μαζικούς, επώδυνους φόνους των χοΐκών σωμάτων» και προχώρησε σε εκτενή ανάλυση δεδομένων, τις οποίες επικαλείται για να στηρίξει την αντιεμβολιαστική του στάση.

«Φοβούμαστε ότι διακινδυνεύετε να βρεθείτε αίφνης εκούσιος ή ακούσιος, άμεσος ή έμμεσος συνεργός σε μαζικές δολοφονίες Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών» αναφέρει προς τον Μητροπολίτη, ενώ διαμαρτύρεται για τη φωτογραφική αναφορά, κάνοντας λόγο για «φαιδρές ανακρίβειες» και «συκοφαντικές αιχμές,. Επιφυλασσόμενος να κάνει χρήση των νομίμων δικαιωμάτων του.

Η κόντρα των «Χριστιανών Ορθοδόξων Λαρισαίων» με τη Μητρόπολη Λαρίσης ξεκίνησε μάλλον από την ασυνήθιστη κίνηση της Μητρόπολης να γλυκάνει τους 48 αντιεμβολιαστές της «πανελλαδικής συγκέντρωσης» με σοκολατάκια.

Η Μητρόπολη έχει προαναγγείλει συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και κινητή μονάδα εμβολιασμών, ώστε να γίνονται εμβολιασμοί έξω από τον ναό.