ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απερίγραπτες συνθήκες στο δημοτικό κυνοκομείο Φλώρινας

Οι καταγγελίες από πολίτες για την κατάσταση του δημοτικού κυνοκομείου Φλώρινας, οδήγησαν σε επιτόπια αυτοψία που ανέδειξε τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες διαμένουν τα ζώα σε αυτό.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από το Σεπτέμβριο του 2013 είχε γίνει καταγγελία από φιλόζωους για τις συνθήκες που επικρατούσαν με ζώα αποστεωμένα, άρρωστα, αστείρωτα, ακόμη και νεκρά μέσα στο χώρο του καταφυγίου.

Το δημοτικό κυνοκομείο, ή αλλιώς προσωρινό χώρο φιλοξενίας όπως τον ονομάζει η δημοτική αρχή τα τελευταία χρόνια, είναι παράνομο. Ο χώρος είναι ακατάλληλος, βρίσκεται στο βουνό μέσα σε σκουπιδότοπο και είναι περιφραγμένος με λαμαρίνες, τα κλουβιά είναι πολύ μικρά και δεν υπάρχει ύδρευση.

Το 2014 δαπανήθηκαν, σύμφωνα με τη Διαύγεια, 15.000 ευρώ για τη διεξαγωγή μελέτης για την κατασκευή νέου δημοτικού κυνοκομείου στα παλαιά σφαγεία. Η μεταφορά, ωστόσο, ουδέποτε έγινε.

Οι καταγγελίες από πολίτες για την κατάσταση του δημοτικού κυνοκομείου Φλώρινας, οδήγησαν σε επιτόπια αυτοψία που ανέδειξε τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες διαμένουν τα ζώα σε αυτό. Την επίσκεψη πραγματοποίησε το marketnews και οι εικόνες από εκεί είναι σοκαριστικές.

 
 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από το Σεπτέμβριο του 2013 είχε γίνει καταγγελία από φιλόζωους για τις συνθήκες που επικρατούσαν με ζώα αποστεωμένα, άρρωστα, αστείρωτα, ακόμη και νεκρά μέσα στο χώρο του καταφυγίου. Το δημοτικό κυνοκομείο, ή αλλιώς προσωρινό χώρο φιλοξενίας όπως τον ονομάζει η δημοτική αρχή τα τελευταία χρόνια, είναι παράνομο. Ο χώρος είναι ακατάλληλος, βρίσκεται στο βουνό μέσα σε σκουπιδότοπο και είναι περιφραγμένος με λαμαρίνες, τα κλουβιά είναι πολύ μικρά και δεν υπάρχει ύδρευση.

– See more at: http://www.newsone.gr/ellada/1295610-aperigraptes-sinthikes-sto-dimotiko-kinokomio-florinas#sthash.y6yR2wUg.dpuf