ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτες εικόνες «απόβασης» μεταναστών στην Κω

Κατά δεκάδες φτάνουν τα φουσκωτά γεμάτα με πρόσφυγες στις παραλίες της Κω, που μοιάζουν να δέχονται κανονική απόβαση από Συρους και Αφγανούς μετανάστες, χωρίς κανείς να μπορεί να σταματήσει το κύμα της παράνομης εισόδου στη νησί, που πλέον "βουλιάζει" από το βάρος τους. 

 

Σε όλες τις φωτογραφίες φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα φουσκωτά περνούν "ανέμελα" ανάμεσα από ψαροκάικα, τράτες και κότερα και οι πρόσφυγες αποβιβάζονται στις παραλίες, ανάμεσα στους τουρίστες.  

Ολόκληρες οικογένειες από τη Συρία φτάνουν στις ακτές (κεντρική φωτό) και δακρύζουν όταν τα καταφέρνουν να βγουν σώοι στην στεριά ενώ κατα δεκάδες φτάνουν και οι Αφγανοί μετανάστες, που πανηγυρίζουν και γνέφουν στον φακό του Reuters: τα καταφέραμε! 

Οι δουλέμποροι τους έχουν στείλει από τα τουρκικά παράλια μόνο με ένα σωσίβιο. Τα υπερφορτωμένα φουσκωτά πολλές φορές φτάνουν στις ακτές ήδη μισοβυθισμένα και οι πρόσφυγες γελούν ευτυχισμένοι που επέζησαν. 

Ο Μοχάμεντ, από την Ιντλίμπ της Συρίας, φιλάει την 2 μηνών κόρη του, Μαλάκ, ευτυχισμένος που την έσωσε…

Μόνο τις τελευταίες 5 ημέρες έχουν φτάσει πάνω από 2000 και καθημερινά φτάνουν κι άλλοι.Οι περισσότεροι από τους μετανάστες περνούν με φουσκωτές βάρκες από το Μποντρούμ της Τουρκίας.

 Όταν όμως φτάσουν στο νησί, εκτός από ένα πιάτο φαΐ και λίγο νερό που θα βρουν χάρη στην ευσπλαχνία των κατοίκων, το μέλλον τους δεν είναι ζοφερό.