ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτη καταδίωξη! 75χρονος οδηγούσε αντίθετα στη Βασιλίσσης Σοφίας και έφτασε μέχρι την Παλλήνη!

Καταδίωξη  στο κέντρο της Αθήνας, όταν ένας 75χρονος μπήκε αντίθετα με το αυτοκίνητό του στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και δεν σταμάτησε στο σήμα της Τροχαίας.

Ο 75χρονος οδηγός συνελήφθη για επικίνδυνη οδήγηση, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απείθεια. Ο οδηγός αρχικά εντοπίστηκε να κινείται αντίθετα στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της συμβολής της με την οδό Ακαδημίας. Οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα να σταματήσει, ωστόσο ο 75χρονος ανέπτυξε ταχύτητα και άρχισε να παραβιάζει διαδοχικά τα φανάρια, κινούμενος αντίθετα σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, σε γραμμές του τραμ και πάνω σε πεζοδρόμια.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καταδίωξης οχήματα της αστυνομίας τον καλούσαν να ακινητοποιήσει το όχημα.

Ο οδηγός αφού μπήκε από το Κολωνάκι και τους Αμπελόκηπους, κατευθύνθηκε στη Λεωφόρο Μεσογείων, εισήλθε στην Αττική Οδό όπου και κατέληξε στην περιοχή της Παλλήνης, όπου και ακινητοποιήθηκε με ασφάλεια.

Στο πλαίσιο του τροχονομικού ελέγχου, του βεβαιώθηκαν οι τροχονομικές παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κίνηση αντίθετα σε μονόδρομο, παραβίαση διπλής διαχωριστικής λωρίδας κ.α. και του επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 12.560 ευρώ.

Επιπλέον, του αφαιρέθηκε η άδεια ικανότητας οδήγησής του για περισσότερα από τρία χρόνια (1.160 ημέρες), του επιβλήθηκαν 175 πόντοι στο ΣΕΣΟ, αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος (άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας) για 400 ημέρες και κατασχέθηκε το όχημα.

Ακόμη, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και ενημέρωση των αρμόδιων αρχών, προκειμένου να του αφαιρεθεί η άδεια ικανότητας οδήγησης του δια βίου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.