ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτο θρίλερ – Τι κατέθεσε στην αστυνομία η 27χρονη για την απαγωγή της

peripoliko

Ενα απίστευτο θρίλερ αποκαλύφθηκε την Κυριακή, όταν έγινε γνωστό ότι για 10 ημέρες απαγωγείς κρατούσαν στα χέρια τους μια 27χρονη φοιτήτρια, κόρη του γενικού αρχηγού του Αστέρα Τρίπολης Τάσου Μητσώνη και ανιψιά του προέδρου της ομάδας Γιάννη Καϋμενάκη.

Η ιστορία έγινε γνωστή όταν το μεσημέρι της Κυριακής, και αφότου η οικογένειά της είχε δώσει στους απαγωγείς λύτρα ύψους 82.500 ευρώ (αρχικά ζητούσαν 10 εκατ. ευρώ), η κοπέλα αφέθηκε ελεύθερη στην περιοχή της Κυψέλης.

Το χρονικό της απαγωγής

Η περιπέτεια της Βαρβάρας Μητσώνη ξεκίνησε στις 10.30 το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου. Οι δράστες τής είχαν στήσει ενέδρα στην οδό Λαζαράδων στην Κυψέλη, την ώρα που πήγαινε στο νυχτερινό κέντρο στη Δάφνη όπου εργάζεται ως μπαργούμαν. Οι δράστες (τέσσερις, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα), που φορούσαν κουκούλες, άρπαξαν την κοπέλα και την έβαλαν σε ένα βανάκι. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η 27χρονη καλούσε σε βοήθεια.

Μετά από τρεις ημέρες, ο ένας από τους απαγωγείς τηλεφώνησε από καρτοκινητό στον πατέρα της 27χρονης, ζητώντας του 10 εκατ. ευρώ για να την απελευθερώσει. Αμέσως η οικογένεια της νεαρής επικοινώνησε με την ΕΛ.ΑΣ., ενημέρωσε για το περιστατικό και από εκεί και πέρα κινήθηκε βάσει των οδηγιών που της παρασχέθηκαν. Υστερα από διαπραγματεύσεις, οι απαγωγείς δέχθηκαν να αφήσουν ελεύθερη την 27χρονη αφού θα λάμβαναν το ποσό των 82.500 ευρώ. Στις 7 Νοεμβρίου, κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο, η οικογένεια άφησε τον σάκο με τα λύτρα. Οι απαγωγείς είχαν αφήσει στο σημείο ένα ιδιόχειρο σημείωμα της νεαρής, ως απόδειξη ζωής, ενώ για τον ίδιο λόγο την άφηναν να μιλάει μια φορά με τη μητέρα της στο τηλέφωνο.

Οι δράστες, ενώ κρατούσαν την κοπέλα, άφηναν σε διάφορα σημεία της Αθήνας ιδιόχειρα σημειώματα της νεαρής με κείμενα που της υπαγόρευαν οι ίδιοι. Σε ένα από αυτά τα σημειώματα η κοπέλα έγραφε: «Θείε, κάνε γρήγορα», αναφερόμενη στον ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης. Τέτοια βρέθηκαν στη Μεταμόρφωση, στο Γαλάτσι και στα Πατήσια. Παράλληλα, επικοινωνούσαν με την οικογένειά της από διάφορα σημεία της Αθήνας, θεωρώντας ότι έτσι δεν θα καταφέρει να τους εντοπίσει η ΕΛ.ΑΣ. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχαν πάρει τηλέφωνο από τα Πετράλωνα, την παραλιακή, την Ομόνοια, ενώ το τελευταίο τηλεφώνημα έγινε από τη Λούτσα, όταν η νεαρή κοπέλα μίλησε και με τον πατέρα της.

Η κατάθεση της 27χρονης

Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει κάθε ενδεχόμενο για την απαγωγή και κάθε πιθανή εκδοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο έχουν μπει και πρόσωπα από το περιβάλλον της κοπέλας.

Η 27χρονη στην κατάθεσή της στη ΓΑΔΑ τόνισε ότι οι απαγωγείς την έβαλαν με τη βία στο βανάκι και ότι δεν γνωρίζει ποιοι ήταν. «Δεν είδα τα πρόσωπά τους ποτέ. Με πήγαν σε κάποιο χώρο που δεν μπορώ να προσδιορίσω πού ήταν. Με κρατούσαν συνέχεια εκεί. Βγήκα από αυτό το μέρος σήμερα, που με έβαλαν και πάλι μέσα σε ένα αυτοκίνητο και με άφησαν στην Κυψέλη», είπε.

Πηγή: iefimerida.gr