ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτο ξύλο ενός εναντίον τριάντα στις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού

Μπορεί τα τραύματα που είχε να ήταν ελαφριά (αν κι έφαγε ακόμα και τηγάνι στο κεφάλι) ωστόσο αυτό που αντιμετώπισε ο νεαρός Σύρος έγκλειστος των φυλακών της Νέας Αλικαρνασσού, θύμα της χθεσινής φασαρίας στο σωφρονιστικό κατάστημα, έκανε πολλούς να του βγάλουν το …καπέλο.

Ο νεαρής ηλικίας αλλοδαπός τα έβαλε με πάνω από 30 άτομα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Και με άτομα από τη Γεωργία, τα οποία για πολλούς θεωρούνται από τους πιο σκληροπυρηνικούς εγκλείστους των φυλακών.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα, ότι δεν ήταν ο Σύρος εκείνος που άναψε το φυτίλι του καυγά που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι και κορυφώθηκε λίγες ώρες μετά. Το άτομο που φέρεται να πυροδότησε την κατάσταση ήταν ένας εκ των Γεωργιανών κρατουμένων, ο οποίος θέλησε να «νουθετήσει» συγκρατούμενούς του για μια λάθος τους κίνηση… Ωστόσο, ο Γεωργιανός – σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης- δεν ήταν προσεκτικός μιλώντας στους άλλους εγκλείστους με αποτέλεσμα να πιαστεί στα χέρια με το Σύρο.

Ο έγκλειστος από τη Γεωργία φέρεται να δέχτηκε χτυπήματα από το Σύρο, επειδή ο πρώτος τον έβρισε. Στη συνέχεια ο Γεωργιανός απευθύνθηκε σε συμπατριώτες του που θέλησαν να πάρουν εκδίκηση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι 30 έως 50 Γεωργιανοί τα έβαλαν με τον Σύρο, ο οποίος δεν έκανε πίσω… Δεν έτρεξε να κλειστεί στο κελί του, δεν ζήτησε βοήθεια. Το μόνο που έκανε ήταν να βγάλει το πάνω μέρος των ρούχων του για να μην του το σκίσουν πάνω στη φασαρία!

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν πάντως χάρη στην επέμβαση των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Ο Σύρος ηλικίας 31 ετών έχει καταδικαστεί για ληστεία και ο Γεωργιανός με τον οποίο μάλωσε αρχικά για διακεκριμένες κλοπές. Από τη συμπλοκή τραυματίστηκε ελαφριά κι ένας Ηρακλειώτης ο οποίος εκτίει ποινή για ληστεία.

creta24.gr