ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Από αύριο θα μπορεί κάποιος να κλείσει εμβόλιο ακόμη και την ίδια μέρα

Από αύριο, Τρίτη 20 Ιουλίου, οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να κλείνουν τα ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ακόμα και την ίδια μέρα.

Η μόνη προϋπόθεση, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, είναι να υπάρχει διαθέσιμο ραντεβού.

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε πως υπάρχει επάρκεια εμβολίων, ενώ τα ραντεβού αφορούν όλα τα διαθέσιμα εμβόλια και όλες τις ηλικίες.

Επίσης, αύριο το πρωί ανοίγει η πλατφόρμα για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους.

Τα ραντεβού των πολιτών της κατηγορίας αυτής, θα μπορούν να τα κλείνουν οι γιατροί τους, είτε ιδιώτες είτε του δημόσιου τομέα.

Οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί θα γίνονται με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson ενώ για το κλείσιμο των ραντεβού απαιτούνται ειδικά κριτήρια.

Ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ενδεικτικά κάποια από αυτά τα κριτήρια. Για παράδειγμα αν κάποιος ασθενείς πάσχει από Αλτσχάιμερ ή είναι η κατάσταση της υγείας του τέτοια που δεν του επιτρέπει να μετακινηθεί εκτός σπιτιού.