ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από όπλα μέχρι… ποδήλατα σε σπίτι 63χρονου στα Τρίκαλα

Από όπλα μέχρι… ποδήλατα, βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι 63χρονου στα Τρίκαλα.

Ο 63χρονος συνελήφθη για την κλοπή μιας μοτοσικλέτας στα Τρίκαλα και στη συνέχεια οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε κλέψει δέκα ποδήλατα. Στο σπίτι του βρέθηκαν πλήθος παράνομα όπλα και δεκάδες άλλα κλοπιμαία, των οποίων η προέλευση εξετάζεται.

Όπως προέκυψε κατά την διάρκεια της έρευνας που ακολούθησε την σύλληψη του δράστη, πριν κλέψει τη μοτοσικλέτα που βρέθηκε πολύ κοντά στο σπίτι του, είχε κλέψει και ένα κράνος μοτοποδηλάτου το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, όπως και η μηχανή. Στο σπίτι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα ποδήλατα που είχαν κάνει φτερά τους τελευταίους μήνες από διάφορα σημεία των Τρικάλων, αλλά και ρόδες, σέλες, τιμόνια και άλλα εξαρτήματα, κομμένες κλειδαριές και διάφορα εργαλεία και υλικά, όπως κόφτες μετάλλων, χρώματα σπρέι και διαβρωτικά χρώματος.

Έξι από τα ποδήλατα είχαν κλαπεί από τις 11 Νοεμβρίου ως το περασμένο Σάββατο στα Τρίκαλα και αποδόθηκαν στους δικαιούχους. Επίσης, βρέθηκαν ένα καρότσι και ένα ηλεκτρικό αλυσοπρίονο, τα οποία είχαν κλαπεί την Πρωτοχρονιά από ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του. Ακόμη, κατασχέθηκαν τροχοί, κόφτες, αλυσοπρίονα, δραπανοκατσάβιδα και διάφορα άλλα εργαλεία, η κατοχή των οποίων ερευνάται και αναζητούνται οι ιδιοκτήτες τους, όπως και των υπόλοιπων ποδηλάτων.

Εκτός από αυτά, στο σπίτι του δράστη κατασχέθηκαν δυο πιστόλια με άδειους γεμιστήρες που εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση, όπως και ένα μη λειτουργικό περίστροφο με έξι φυσίγγια στο βυκίο, δυο ρέπλικες περιστρόφου και πιστολιού, ένα κουτί με 250 μεταλλικά σφαιρίδια, τρία κουτιά με 85 αβολίδωτα φυσίγγια, 44 σφαίρες, πέντε μαχαίρια, ένας αναδιπλούμενος σουγιάς και μια διόπτρα.

Σε βάρος του 63χρονου Έλληνα σχηματίστηκε από τους αστυνομικούς δικογραφία για κλοπές και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ η Ασφάλεια συνεχίζει την προανάκριση για να διαλευκάνει τυχόν άλλες κλοπές.