ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποχαιρετούν το Μίκη με ένα ζεϊμπέκικο στον λευκό Πύργο (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ένα ζεϊμπέκικο υπό τους ήχους των σπουδαίων δημιουργιών του τίμησαν και αποχαιρέτησαν τον Μίκη Θεοδωράκη μέλη της Ακαδημίας ζεϊμπέκικου Θεσσαλονίκης, με φόντο τον Λευκό Πύργο.
Ο τραγουδιστής και ερμηνευτής, Παναγιώτης Καραδημήτρης, που γνώρισε προσωπικά τον Μίκη Θεοδωράκη, μιλώντας στο Thesstoday.gr, τόνισε ότι «η Θεσσαλονίκη με αυτόν τον τρόπο τιμά τον αξέχαστο σύνθετη, όπως και εκείνος τίμησε με τη σειρά του τη Θεσσαλονίκη».

Από την πλευρά του ο δάσκαλος της ομάδας, Δημήτρης Καραμανλής, δήλωσε ότι καταρρίπτονται οι μύθοι ότι το ζεϊμπέκικο έχει βήματα και ότι δεν το χορεύουν οι γυναίκες.

Στο μεταξύ, στιγμές συγκίνησης εκτυλίχθηκαν όταν δεκάδες τουρίστες χόρεψαν και τίμησαν τον Ζορμπά, του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη.
Οι τουρίστες μόλις αποβιβάστηκαν από το καράβι που σαλπάρει στα νερά του Θερμαϊκού με αφετηρία τον Λευκό Πύργο, αντίκρισαν την ομάδα ζεϊμπέκικου να χορεύει.
Μετά από συνεννόηση των δασκάλων της ομάδας, οι τουρίστες συνέρρευσαν και έκαναν κύκλο μπροστά από τον Λευκό Πύργο, χορεύοντας τον θρυλικό Ζορμπά με τη βοήθεια των ανθρώπων της ακαδημίας ζεϊμπέκικο Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά τον χορό οι τουρίστες και οι χορευτές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Πηγή: Thesstoday.gr