ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποχή από την κάλπη λόγω… κλοπών και διαρρήξεων! Απελπισμένοι οι κάτοικοι χωριού στην Ηλεία!

Απελπισμένοι πλέον από το νέο μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων στις περιουσίες τους, οι κάτοικοι χωριού στην Ηλεία, σκέφτονται να… απέχουν από τις κάλπες σε ένδειξη διαμαρτυρίας!

Πρόκειται για τους κατοίκους της τοπικής κοινότητας Λευκοχωρίου του δήμου Πηνειού στην Ηλεία, που τα τελευταία χρόνια έρχονται αντιμέτωποι με φαινόμενα παραβατικότητας, με αποτέλεσμα να σκέφτονται να απέχουν από τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Όπως αποκάλυψαν στην εφημερίδα Πατρίς θύματα των κλοπών, διαρκώς γίνονται δέκτες έντονων παραβατικών συμπεριφορών από ομάδες ατόμων που κλέβουν χωρίς ενδοιασμούς οτιδήποτε τους φανεί χρήσιμο.

Ένα χρόνο πριν τον Μάιο οι κάτοικοι και οι ετεροδημότες του Λευκοχωρίου είχαν προχωρήσει σε έγγραφη καταγγελία – διαμαρτυρία την οποία είχαν κοινοποιήσει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας, τους βουλευτές του Νομού αλλά και τον δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων ώστε τα φαινόμενα παραβατικότητας να σταματήσουν στην περιοχή τους.

«Νιώθουμε φυλακισμένοι στα ίδια μας τα σπίτια», αναφέρουν με αγανάκτηση κάτοικοι του Λευκοχωρίου στην Ηλεία, που πλέον δηλώνουν έτοιμοι να μην προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή στις 21 Μαΐου με την θετική γνώμη του τοπικού συμβουλίου της κοινότητας.

Όπως τόνισαν μέλη του τοπικού συμβουλίου, «τα τελευταία χρόνια το Λευκοχώρι βάλλεται από μια σειρά ενεργειών ανομίας και παραβατικότητας με θύματα τους κατοίκους. Προς τούτο έχουν καταγραφεί και δημοσιοποιηθεί πολλά περιστατικά βίας και συγκεκριμένα: κλοπές, διαρρήξεις, βανδαλισμοί, εκτεταμένες καταστροφές περιουσιών έως και άσκηση σωματικής βίας σε βάρος ηλικιωμένων.

«Τα σπίτια των ετεροδημοτών», συνεχίζουν «είναι στο έλεος των εγκληματιών και εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι του Λευκοχωρίου εκτός από το φόβο για την παραβίαση της ιδιωτικής μας περιουσίας, αντιμετωπίζουμε και τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθεται η σωματική μας ακεραιότητα, αλλά και η ίδια μας η ζωή».

Τα τελευταία περιστατικά στο Λευκοχώρι, σημειώθηκαν σε σπίτια το βράδυ της Πρωτομαγιάς, όταν οι ιδιοκτήτες τους βρίσκονταν στο πανηγύρι του χωριού και μόλις επέστρεψαν βρήκαν τα σπίτια τους λεηλατημένα, μεταξύ των οποίων και αυτό του προέδρου της κοινότητας Θανάση Δρούλια, που διαμένει στην περιοχή των Καβασίλων. Εξάλλου πολλές είναι οι περιπτώσεις κατοίκων, που έχουν πέσει θύματα κλοπών περισσότερες από είκοσι φορές, κάτι που σημαίνει τεράστιες οικονομικές δαπάνες για την αποκατάσταση των ζημιών.

«Η αστυνομία λόγω έλλειψης αφενός ανθρωπίνου δυναμικού και εξοπλισμού και αφετέρου εξαιτίας της συγχώνευσης τμημάτων αδυνατεί να καλύψει τον μεγάλο όγκο των περιστατικών εγκληματικών ενεργειών στην περιοχή με αποτέλεσμα την επικράτηση της ατιμωρησίας έναντι της προσωπικής μας ασφάλειας και εν γένει προστασίας», δηλώνουν οι κάτοικοι του Λευκοχωρίου, που για ύστατη φορά ζητούν από την πολιτεία να λάβει μέτρα.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για την απόφαση συμμετοχής ή αποχής στην εκλογική διαδικασία, καθώς αναμένονται συναντήσεις και συζητήσεις μεταξύ του τοπικού συμβουλίου και των κατοίκων ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα.

Πηγή: patrisnews.com