ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόφαση – «ανάσα» δικαστηρίου -​Kούρεμα χρέους 100% για άνεργο πατέρα τεσσάρων παιδιών.

​Kούρεμα χρέους 100% για πατέρα τεσσάρων παιδιών αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Καβάλας, ανοίγοντας το δρόμο και για άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις σε δανειολήπτες που αδυνατούν να πληρώσουν. Η συνολική οφειλή του 40χρονου ανέργου σήμερα ήταν 52.000 ευρώ.

«Ήταν ένας πολίτης υπερχρεωμένος με μόνιμη αδυναμία πληρωμής των οφειλών του ο οποίος προσέφυγε στην Ένωση Καταναλωτών. Το δικαστήριο αφού εκδίκασε την υπόθεση και έλαβε υπόψη του και την οικονομική και την οικογενειακή κατάσταση του πολίτη, αποφάσισε να διαγράψει τελείως την οφειλή η οποία ανέρχεται στα 52.000 ευρώ» ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών, Κατερίνα Γεροστεργίου.

Ο 40χρονος μέχρι το 2010 εργαζόταν ως οδηγός. Έχασε όμως την δουλειά του, ενώ άνεργη είναι και η γυναίκα του. Προσέφυγε στην Ένωση Καταναλωτών το 2011 και έγινε πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού. Η πρόταση δεν προχώρησε και ήρθε η απόφαση του Ειρηνοδικείου.

«Το δικαστήριο έλαβε υπόψη του το ότι ο πολίτης δήλωσε ότι με 800 ευρώ μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες επιβίωσης της οικογένειάς του. Tο δικαστήριο θεώρησε πολύ μικρό το ποσό για μια 6μελή οικογένεια και δήλωσε ότι αυτό δείχνει την πρόθεση του πολίτη να αποπληρώσει τις οφειλές του.» προσέθεσε η κυρία Γεροστεργίου.

Να σημειωθεί, ότι ορίστηκαν μηδενικές δόσεις για εξήντα μήνες και επαναπροσδιορίστηκε νέα δικάσιμος σε ένα έτος από την ημερομηνία της απόφασης προκειμένου να εξεταστεί αν έχουν αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα του καταναλωτή.

 

 

πηγή:star.gr