ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποφυλάκιση Λαυρεντιάδη: Το βούλευμα, η εγγύηση και η διανυκτέρευση

26125

 

Αποζημίωση 500.000 ευρώ θα πληρώσει ο επιχειρηματίας, ο οποίος παρέμεινε για 19 μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού για τα επισφαλή δάνεια της Proton Bank για την αποφυλάκισή του, μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών το οποίο έκανε δεκτό το αίτημά του για αποφυλάκιση λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Παρά το γεγονός ότι είχε παρέλθει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης του παρέμεινε στον Κορυδαλλό, αφού αντιμετώπιζε και την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη με τοποθέτηση βόμβας μέσα σε γλάστρα που απεστάλη στο σπίτι του. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τον παραπέμπει σε δίκη και για αυτήν την κατηγορία, επιβάλλοντας του ωστόσο πολύ αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Αναλυτικά:

  • Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα τρεις φορές τον μήνα.
  • Υποχρέωση παράδοσης του διαβατηρίου και της αστυνομικής ταυτότητάς του στο Αστυνομικό Τμήμα.
  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής και απαγόρευση μετακίνησης με πλωτό ή εναέριο μέσο.
  • Υποχρεωτική διανυκτέρευση εντός της οικείας του στη Βάρη Αττικής.

Το βούλευμα αναφέρει:

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, με Πρόεδρο τον κ. Γεράσιμο Βρυώνη και μέλη τις κ.κ. Παναγιώτα Σιδέρη και Γεωργία Σταμάτη, αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο κ. Λαυρεντιάδης με περιοριστικούς όρους. Η Δικαιοσύνη, επιδεικνύοντας μετριοπάθεια και σύνεση (Αριστοτέλειες αρετές του Δικαίου) και αξιολογώντας ορθά τα προβλήματα υγείας του κ. Λαυρεντιάδη, του έδωσε τη δυνατότητα ελεύθερος να πολεμήσει για την ζωή του και την αθωότητα του. Πρέπει να τονισθεί ότι το θύμα αυτής της υπόθεσης είναι ο βασικός μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Λαυρεντιάδη και διατρανώνει την αθωότητα του.