3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη υπό όρους προτείνει η εισαγγελέας

Η  εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης του ηθοποιού και να αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση με τους εξής περιοριστικούς όρους: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και καταβολή εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ.

Στην σχετική τοποθέτησή της στο ακροατήριο η εισαγγελέας ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Ο κατηγορούμενος δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτος στο χώρο της τηλεόρασης και του θεάτρου, τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει η δίκη του και να αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έλαβαν χώρα πριν πολλά χρόνια και δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου σας ίδιες συμπεριφορές. Είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη; Η προσωρινή κράτηση έχει προληπτικό σκοπό. Στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να τον αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος».

Ο ηθοποιός, όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί και ανακοίνωσαν και στο ακροατήριο και οι συνήγοροί του, νοσηλεύεται σε δημόσιο νοσοκομείο με εγκεφαλικό επεισόδιο.