ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποφυλακίζεται ο Λαυρεντιάδης

ÅËËÇÍÏÁÌÅÑÉÊÁÍÉÊÏ ÅÐÉÌÅËÇÔÇÑÉÏ ÙÑÁ ÅËËÇÍÉÊÇÓ ÏÉÊÏÍÏÌÉÁ

Με χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αλλά και εμφάνιση στο Α.Τ της περιοχής του , οι όροι που επιβλήθηκαν στον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για να αποφυλακιστεί.

Ο Επιχειρηματίας είναι προφυλακισμένος εδώ και 19 μήνες για τη υπόθεση των επισφαλών δανείων της PROTON BANK, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών αποφάσισε να αποδεχτεί το αίτημα του κατηγορουμένου για αποφυλάκιση λόγω των σοβαρότατων προβλημάτων υγείας τα οποία αντιμετωπίζει.

Τον τελευταίο καιρό ο κύριος Λαυρεντιάδης νοσηλευόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση στο ψυχιατρείο κρατουμένων του Κορυδαλλού. Προ ημέρων ο εισαγγελέας Εφετών είχε προτείνει – αναπόφευκτα λόγω παρέλευσης του 18μηνου προσωρινής κράτησης- να αποφυλακιστεί με αυστηρούς όρους για την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank , αλλά υπήρχε σε εκκρεμότητα η υπόθεση της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη, τον Ιούνιο του 2012.

Έτσι υποβλήθηκε νέο αίτημα που αφορούσε το 18μηνο προσωρινής κράτησης σχετικά με αυτή την υπόθεση, το οποίο έγινε δεκτό από το Συμβούλιο εφετών. Η αποφυλάκιση εφόσον καταθέτει τα χρήματα μπορεί να γίνει και αυθημερόν.