3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκάλυψη-σοκ! Μέχρι 1 εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο μάζευε η «Κιβωτός του Κόσμου» από κουτιά σε κηδείες!

Στον ΑΝΤ1 για την «Κιβωτό του Κόσμου» και το «μαύρο χρήμα», που σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις αστυνομικές έρευνες, συγκεντρωνόταν υπέρ της ΜΚΟ σε κηδείες, μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Γραφείων Τελετών.

«Αν στην Αθήνα γίνονται 100 κηδείες την ημέρα, σε 10 από αυτές υπάρχει «κουτί» για δωρεές υπέρ ιδρυμάτων. Απο αυτά τα 5 ήταν της «Κιβωτού του Κόσμου», γιατί ήταν δημοφιλής η δομή» τόνισε.

Ανέφερε πως κατά μέσο όρο σε κάθε «κουτί» συγκεντρώνονταν 300 ευρώ, λέγοντας πως το ποσό ήταν μεγαλύτερο ένα ο νεκρός ήταν κάποιος καλλιτέχνης ή άλλο γνωστό πρόσωπο και υπολογίζοντας πως στην «Κιβωτό του Κόσμου» κατέληγαν από κηδείες καθημερινά 1.500 ευρώ κατά μέσο όρο.

Τόνισε μάλιστα πως δεν δίνονταν αποδείξεις για αυτές τις δωρεές αυτές και πως «μερικές φορές έγραφαν το όνομα του δωρητή και το ποσό στον φάκελο με τα χρήματα που ριχνόταν στο κουτί»

Όπως είπε «συνολικά τον χρόνο μαζεύονταν από 500.000 έως 1.000.000 ευρώ στην «Κιβωτό του Κόσμου» από τις κηδείες».

«Η κανονική διαδικασία ήταν να κληθεί ο συγγενείς στην δομή, παρουσία του να ανοιχτεί το κουτί και να του δοθεί και κάποια απόδειξη ότι συγκεντρώθηκε αυτό το ποσό. Εκ των πληροφοριών που έχω, δεν υπήρχε σύννομη διαδικασία προς αυτό», σημείωσε ο κ. Επισκόπουλος, σημειώνοντας πως «υπήρχε συγκεκριμένη εθελόντρια που ερχόταν συνήθως στις κηδείες για τα κουτιά».

Δείτε όσα είπε στον ΑΝΤ1