3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκάλυψη «βόμβα»! Ήξερε η ΕΛΑΣ πως θα γίνει επίθεση αλλά νόμιζαν ότι θα χτυπούσαν το «δωματιάκι»

Η αστυνομία είχε από τους πληροφοριοδότες της αναφορές ότι επίκειτο μία επίθεση από τους Κροάτες και δεν θα πήγαιναν μόνο στο ξενοδοχείο της ομάδας υποστηρικτικά ή θα πήγαιναν με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να δουν τον αγώνα των Πρασίνων με τη Μαρσέιγ.

Υπήρχε σαφής πληροφορία ότι επίκειται κάτι να κάνουν όμως η εκτίμηση που υπήρχε ήταν ότι η επίθεση θα γινόταν σε γειτονικούς συνδέσμους οπαδών της ΑΕΚ στην πλατεία Εξάρχειων και συγκεκριμένα στην πλατεία Αργεντινής, σε έναν σύνδεσμο οπαδών της ΑΕΚ που λέγεται «δωματιάκι».

Ωστόσο η επίθεση έγινε 10 χιλιόμετρα μακριά στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σε εκείνο το σημείο υπήρχαν αστυνομικοί παρατηρητές, όπως υπήρχαν και στον κεντρικό σύνδεσμο των οπαδών του Παναθηναϊκού στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου περίμεναν τους Κροάτες οι οπαδοί του Παναθηναϊκού προκειμένου να τους φιλοξενήσουν.

Αυτό που παραπλάνησε στις Αρχές ήταν ότι ο σύνδεσμος ήταν ανοιχτός και υπήρχε μία διαδικασία υποδοχής των Κροατών χούλιγκανς, όλο το βράδυ και υπέθεταν ότι αφού υπάρχουν αυτές οι διαδικασίες στον σύνδεσμο, ο οποίος ήταν ανοιχτός και άρα σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ θα κατέλυαν στον σύνδεσμο οι Κροάτες.

Τώρα υπάρχουν οι δεύτερες σκέψεις εάν όλα αυτά έγιναν παραπλανητικά ή εάν υπήρξε κάποιο εμβόλιμο σχέδιο, επειδή είδαν τους οπαδούς της ΑΕΚ να συγκεντρώνονται στο γήπεδο «Αγιά Σοφιά», κάποια χρονική στιγμή και αποφάσισαν να κατευθυνθούν προς τα εκεί.

Επιπλέον εξετάζεται εάν υπήρχε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο των χούλιγκανς που παραπλάνησε την ΕΛ.ΑΣ, να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στον κεντρικό σύνδεσμο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA