3 top δεξιά, GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ! Υποθέσεις σοκ στα στρατιωτικά δικαστήρια!

Σοκ προκαλούν οι υποθέσεις που εισάγονται στα στρατιωτικά δικαστήρια της χώρας.

  • Γράφει ο Κώστας Αττίας

Γεμάτο πρόγραμμα έχουν τα στρατιωτικά δικαστήρια της χώρας με τους δικαστές να καλούνται να αποδώσουν Δικαιοσύνη σε υποθέσεις οι οποίες συχνά, αν όχι συχνότατα, δεν σχετίζονται άμεσα με συμβάντα εντός της Υπηρεσίας ή σχετικά με την Υπηρεσία.

Αρκετές υποθέσεις αφορούν τροχαία ζητήματα ενώ δεν λείπουν και οι δίκες στις οποίες οι κατηγορίες έχουν να κάνουν με ναρκωτικά.

Σημαντικότερο είναι όμως πως μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν δικαστεί εν ενεργεία στρατιωτικοί για αδικήματα που ξεκινούν από την παράνομη κατοχή όπλου μέχρι την απειλή με χρήση όπλου και από την μη τήρηση υποχρέωσης καταβολής διατροφής μέχρι την ενδοοικογενειακή βία.

Πολύ πιο σοβαρές φυσικά είναι οι υποθέσεις που αφορούν σε αδικήματα σχετιζόμενα με την γενετήσια αξιοπρέπεια ιδίως κατά ανηλίκων.

Η κατάσταση με τον αριθμό και την σοβαρότητα των υποθέσεων που εισάγονται σε δίκη όπως παρουσιάζεται από έγκυρες πληροφορίες που φτάνουν στο USAY.gr δείχνει αφενός την ανάγκη να στηριχθούν με κάθε τρόπο οι δικαστές και οι υπάλληλοι των στρατιωτικών δικαστηρίων στην καθημερινή μάχη που δίνουν, από την άλλη όμως επισημαίνουν και ένα σημαντικότατο κενό στους μηχανισμούς αξιολόγησης και φιλτραρίσματος όσων είναι στις Ένοπλες Δυνάμεις.