ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολογείται ο 38χρονος για την δολοφονία του «Αμερικανού»

Την πόρτα των δικαστηρίων Καλαμάτας, προκειμένου να απολογηθεί, πέρασε το μεσημέρι του Σαββάτου, ο 38χρονος Αλβανός που κατηγορείται για τη δολοφονία από πρόθεση του 47χρονου Ελληνοαμερικανού το πρωί της Παρασκευής (20/1) από κοινού με τον 22χρονο ομοεθνή του, που προφυλακίστηκε μετά την απολογία του την περασμένη Τετάρτη.

Ο 38χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι αυτός που πυροβόλησε το θύμα, είχε ταυτοποιηθεί από τις αρχές το περασμένο Σάββατο και συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη (25/1), σε ενοικιασμένο υπόγειο κατάλυμα στο Ακρογιάλι του δήμου Δυτικής Μάνης.

Μαζί του κατά την επιχείρηση του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Καλαμάτας, συνελήφθη και ένας 34χρονος Βούλγαρος, ο οποίος ήταν αυτός που είχε νοικιάσει το κατάλυμα.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και ποσότητα χασίς, ενώ δεν βρέθηκε το όπλο με το οποίο διαπράχθηκε το φονικό, με τον κατηγορούμενο να ισχυρίζεται στους αστυνομικούς ότι το πέταξε στη θάλασσα.

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί επίσης και ο 34χρονος Βούλγαρος που κατηγορείται, τόσο για υπόθαλψη εγκληματία όσο και για την κακουργηματική πράξη της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών.

Πηγή: ΕΡΤ