ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποπειράθηκαν να αποδράσουν δύο κρατούμενοι στις φυλακές Αγιάς

Απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Χανίων πραγματοποιήθηκε σήμερα, από δύο αλλοδαπούς κρατούμενους, αλλά τους πρόλαβαν την τελευταία στιγμή οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Συγκεκριμένα, ένας Αλγερινός 30 ετών που κρατείται για διακεκριμένες κλοπές και ένας Πακιστανός, 39 ετών, κρατούμενος για διακίνηση ναρκωτικών, οι οποίοι βρίσκονταν στα πειθαρχικά κελιά των φυλακών, είχαν φτιάξει ένα αυτοσχέδιο σχοινί από σεντόνια με κόμπους, και είχαν καταφέρει να αφαιρέσουν ένα μέρος του μεταλλικού πλέγματος του προαυλίου, με σκοπό να σκαρφαλώσουν αρχικά στην ταράτσα.

Από εκεί επρόκειτο να περάσουν στη νεκρή ζώνη μεταξύ του κτιρίου και εξωτερικού μαντρότοιχου του Καταστήματος Κράτησης, οπότε θα ήταν εύκολο να διαφύγουν, αλλά δεν πρόλαβαν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που είχαν πληροφορία ότι κάτι ετοιμαζόταν, έκαναν αιφνιδιαστικό έλεγχο και τους έπιασαν επ’ αυτοφώρω.

Σε επικοινωνία του zarpanews.gr με τον διευθυντή των φυλακών, Γιώργο Κονταξάκη στο κατάστημα κράτησης βρίσκεται αυτή την στιγμή η αστυνομία και πραγματοποιεί έλεγχο.