ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποπλάνησε 8χρονο αγοράκι, 21χρονος Πακιστανός στην Πάτρα!

Ένοχος για τις κατηγορίες του βιασμού και της αποπλάνησης ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος κρίθηκε 21χρονος Πακιστανός υπήκοος από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος» το οποίο επικαλείται η ιστοσελίδα thebest.gr, ο αλλοδαπός καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών, ενώ το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για αναστολή της ποινής, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στις φυλακές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 21χρονος μετανάστης που ζούσε στην Ηλεία, πήρε στην αγκαλιά του το 8χρονο παιδί, ενώ εκείνο έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του με τα δύο του αδέλφια και με την πρόφαση ότι θα του δείξει το κινητό του τηλέφωνο, το οδήγησε στο δωμάτιο του, προκειμένου να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες διαθέσεις του.

Η μητέρα του αγοριού κατάλαβε τι είχε συμβεί, όταν το είδε να μπαίνει κλαίγοντας στο σπίτι, ενώ ήταν ημίγυμνο. Ο δράστης συνελήφθη και στο δικαστήριο δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του, το οποίο του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του προηγούμενου έννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας.

Η συνήγορος του έκανε λόγο για μία δίκαιη απόφαση. Όπως είπε «μπορεί η πράξη να χαρακτηρίστηκε από το δικαστήριο ως βιασμός και αποπλάνηση σε βάρος ανήλικου, όμως πρόκειται στην ουσία για μία παρενόχληση εκσπερμάτωσης και όχι συνουσίας. Το δικαστήριο αξιολόγησε, ότι το θύμα δεν υπέστη ανεπανόρθωτη βλάβη και ζημιά και με μία γενναία νομική απόφαση, αξιολόγησε την προσωπικότητα του κατηγορούμενου και του αναγνώρισε ελαφρυντικά».