ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποσωληνώθηκε η 6χρονη που κινδύνευσε να πνιγεί στην παραλία της Ζαχάρως

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας η αποσωλήνωση της 6χρονης, που κινδύνευσε να πνιγεί στην παραλία της Ζαχάρως.

«Τις τελευταίες ώρες είχε ξεκινήσει σταδιακά η μείωση των κατασταλτικών φαρμάκων για να δουμε πως ανταποκρίνεται το παιδί. Τα σημάδια ήταν συγκρατημένα αισιόδοξα. Δεν έχει οίδημα στο κεφάλι, κάτι το οποίο είναι θετικό», δήλωσε στο Tempo24.News o Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πάτρας, Ανδρέας Ηλιάδης.

Με την ολοκλήρωση της αποσωλήνωσης, οι γιατροί θα παρακολουθούν εάν το κοριτσάκι ανταποκρίνεται θετικά στα ερεθίσματα που θα δεχτεί για να διαπιστώσουν αν έχει υποστεί κάποια βλάβη, μετά και την καρδιακή ανακοπή από την οποία ανένηψε.

Υπενθυμίζεται πως η 6χρονη που βρισκόταν μαζί με τους γονείς του στην παραλία, έπαιζε στη θάλασσα το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ήπιε μεγάλη ποσότητα νερού και έχασε τις αισθήσεις του.

Η μητέρα του, σε κατάσταση πανικού, έβγαλε το παιδί από την θάλασσα και προσπάθησε με όσα μέσα γνώριζε, να το επαναφέρει.

Το περιστατικό έγινε αμέσως γνωστό και στον ναυαγοσώστη που υπήρχε στην περιοχή, ο οποίος έσπευσε προκειμένου να κάνει ΚΑΡΠΑ στο κοριτσάκι. Άμεσα έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε την μικρούλα. Την μετέφερε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρεστένων όπου οι γιατροί όμως διαπίστωσαν την σοβαρότητα της κατάστασης και έκριναν ότι πρέπει να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Εκεί το παιδί υπέστη ανακοπή αλλά οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν και να το διασωληνώσουν. Στη συνέχεια η μικρούλα, διασωληνωμένη, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.