ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποθέωση Ολυμπιακού και Σπανούλη από τον διεθνή τύπο

Κάτι παραπάνω από εγκωμιαστικά είναι οι πρώτοι τίτλοι του ξένου Τύπου για τον απίστευτο θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την πρόκριση στον τελικό της Ευρωλίγκας.

"Ο Σπανούλης έθαψε την ΤΣΣΚΑ" γράφει η ισπανική Μarca, ενώ η επίσης ισπανική AS γράφει πως "Ο Σπανούλης έριξε την ΤΣΣΚΑ στο.. χαντάκι!".

Όσο για την ιταλική gazzetadelosport, έχει τίτλο: "Ολυμπιακός! Τι ανατροπή!". «Ολυμπιακός, τι ανατροπή» γράφει πιο ουδέτερα η ιταλική «gazzetta dello sport», που θυμίζει ότι «οι Ρώσοι ήταν μπροστά για περισσότερο από τα 3/4 του ημιτελικού και τελικά τους προσπέρασε στο φινάλε η ελληνική ομάδα».

Εγκώμιο

Tο εγκώμιο του πρωταγωνιστή του τελικού Βασίλη Σπανούλη, έπλεξε ο εξίσου εξαιρετικός στο φινάλε του ματς Κώστας Σλούκας:

"Η αλήθεια είναι πως δεν αρχισα καλά το παιχνίδι, αλλά ο κόουτς με εμπιστεύτηκε. Μου μίλησε σε ένα τάιμ άουτ, με ηρέμησε και μου ζήτησε να μπω και να αλλάξω τον ρυθμό, αυτό που κάνω συνήθως.

Η άμυνα που παίξαμε ήταν το κλειδί, οι αλλαγές που κάναμε βοήθησαν τα μέγιστα. Όταν έφτασε το ματς στην κρίσιμη καμπή, ανέλαβε ο Σπανούλης, κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Είμαι τυχερός που έχω έναν τέτοιο συμπαίκτη" τόνισε ο εκ των πρωταγωνιστών του ματς.