ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Απόβαση» με τα τρακτέρ στην Αθήνα την Παρασκευή πρότεινε το μπλόκο της Νίκαιας – Ποιοι θα ακολουθήσουν – Τι θα κάνει το μπλόκο των Τεμπών

Να κατέβουν με τα τρακτέρ την Παρασκευή στην Αθήνα και να μείνουν για δύο μέρες, πρότεινε στη σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Βάγγελης Μπούτας σύμφωνα με το Mega. Μια πρόταση που δεν αποκλείεται να περάσει στην κρίσιμη σύσκεψη στη Νίκαια στην οποία υπάρχει πολύ μεγάλη συμμετοχή από πολλά  μπλόκα, από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη ενώ η κλιμάκωση θεωρείται δεδομένη καθώς αντικείμενο της πανελλαδικής συνάντησης είναι ο συντονισμός για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Στην συνάντηση πάντως, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των μελών του, χθες το βράδυ, δεν θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του μπλόκου των Τεμπών που άνοιξαν σήμερα στις 12 το μεσημέρι μετά από 24ωρο αποκλεισμό και θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρις τις 6 το απόγευμα, οπότε και θα ξανακλείσουν εκ νέου για 24 ώρες.

Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών σε συνεννόηση και με άλλα μπλόκα αναμένεται να δώσουν στη δημοσιότητα κείμενο με συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις τόσο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό όσο και το κόστος παραγωγής.

Το κείμενο θα απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό και θα κοινοποιείται τόσο προς τον πρόεδρο της Βουλής όσο και προς τα κόμματα, και όπως λένε οι αγρότες αναμένουν μία κίνηση «καλής θέλησης» από πλευράς της κυβέρνησης.

Παράλληλα,απορρίπτουν τελικά την πρόταση που τους απηύθηνε για διάλογο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μέσω θεσμικών επιτροπών της Βουλής, όπως η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, που εκ των πραγμάτων έχει διακομματικό χαρακτήρα και όπως είχε πει θα μπορούσε να ακούσει τους αγρότες.

Αίτημα των αγροτών παραμένει η σύγκλιση διακομματικής επιτροπής η οποία επί τούτου θα ασχοληθεί με το αγροτικό ζήτημα και τα κόμματα θα εκπροσωπούνται σε αυτή σε ανώτατο επίπεδο. Εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για το γεγονός ότι έχουν σταλεί «ονομαστικές» προσκλήσεις σε αγρότες προκειμένου να μετάσχουν στην συνεδρίαση της ως άνω θεσμοθετημένης επιτροπής, τονίζοντας ότι δεν τους ζητήθηκε να ορίσουν οι ίδιοι εκπροσώπους των μπλόκων τους και ότι σε κάθε περίπτωση δεν αναγνωρίζουν αυτού τους είδους την διαδικασία και όσους ενδεχομένως μετάσχουν σε αυτή.