slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Απόβαση» μεταναστών σε Λέσβο και Σύμη – Στην Άγκυρα ο Κουμουτσάκος- «Βόμβα» Welt!

Μόνο το πρωί της Πέμπτης έφθασαν στα ελληνικά νησιά πάνω από 250 μετανάστες, σε Σύμη και Λέσβο συγκεκριμένα.

Μέσα σε 2 ημέρες στη Σύμη έφτασαν βάρκες με 110 μετανάστες. Την Τετάρτη έφτασαν 60 άτομα και σήμερα το πρωί ακόμη 50. Μάλιστα όπως αναφέρει και ο δήμαρχος του νησιού πλέον οι μετανάστες γνωρίζουν πού βρίσκεται το λιμάνι της Σύμης και βγαίνουν με τις βάρκες εκεί.

Την ίδια ώρα μία ομάδα μεταναστών, περίπου 200, έφτανε στη Λέσβο, στη Σκάλα Συκαμιάς συγκεκριμένα. Η βάρκα λίγο πριν βγει στη στεριά ξεφούσκωσε ή κάποιος από τους επιβαίνοντες την τρύπησε.

Οι μετανάστες βγήκαν στη στεριά όπου τους παραλαμβάνουν εκπρόσωποι ΜΚΟ προκειμένου να τους μεταφέρουν στις δομές φιλοξενίας.

Στο μεταξύ, στην Άγκυρα βρίσκεται σήμερα ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Στο επίκεντρο της συνάντησής του με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, θα βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό/προσφυγικό και η πορεία εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας του 2016.

Την ίδια ώρα  η γερμανική Welt επικεντρώνεται στους απελπιστικά αργούς ρυθμούς επιστροφών μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία, σύμφωνα με το οποίο μόνο ένας στους 50 παράτυπους μετανάστες κάνει το ταξίδι της επιστροφής.