ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Αρχές Φεβρουαρίου θα είναι «θωρακισμένα» για τον κορωνοϊό γηροκομεία και προνοιακές δομές – Πώς θα γίνεται ο εμβολιασμός

Αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα να είναι θωρακισμένες για τον κορωνοϊό, γηροκομεία και προνοιακές δομές, όπως εκτίμησε η υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι οι ωφελούμενοι δε θα πηγαίνουν οι ίδιοι στα εμβολιαστικά κέντρα, αλλά θα πηγαίνει στη δομή το αρμόδιο κλιμάκιο προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να εμβολιαστούν.

Η υφυπουργός διευκρίνισε ότι στην πρώτη φάση θα εμβολιαστούν και τα παιδιά με αναπηρίες που φιλοξενούνται σε δομές. Όπως σημείωσε η κα Μιχαηλίδου δε θα εμβολιαστούν τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης που φιλοξενούνται σε μονάδες προστασίας παιδιών (ορφανοτροφεία).

Πρόσθεσε ότι οι συμπολίτες μας, που έχουν ενδοιασμούς και εργάζονται ή διαμένουν σε δομές και δε θα θελήσουν να εμβολιαστούν σε αυτή τη φάση, θα μπορούν να έχουν προτεραιότητα στη συνεχεία, εάν αλλάξουν γνώμη και θελήσουν να εμβολιαστούν.