ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχιεπίσκοπος Κυπρου: «Δίνω μάχη με τον καρκίνο»

 Την δική του μάχη με τον καρκίνο δίνει ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου. Σε συνέντευξή του στον Φιλελεύθερο, αναφέρει ότι έχει ήδη υποβληθεί σε επέμβαση όπου το έκοψαν καρκινογόνο κομμάτι από το συκώτι του.

Όπως ανέφερε στην συνέντευξη, την ερχόμενη εβδομάδα μεταβαίνει στο Λονδίνο για λαπαροσκοπική επέμβαση για αφαίρεση των δυο συρρικνωμένων όγκων από το συκώτι του.

Ο ίδιος μίλησε και για την διαδοχή του. Όπως είπε, θέλει ο διάδοχός του να μην βρει κανένα πρόβλημα όπως βρήκε ο ίδιος, γι’ αυτό φροντίζει να μην αφήσει καμιά εκκρεμότητα αφού όπως εξομολογήθηκε «δεν ξέρει πότε θα φύγει». Όπως σημείωσε «θλίβεται» όταν ακούει πως κάποιοι ετοιμάζονται για την διαδοχή. «Θλίβομαι γιατί κάποιοι είναι μικροί και παραμένουν μικροί. Κι είναι κακό κάποιος να παραμένει μικρός», σημείωσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε και για την ανάγκη εφαρμογής του ΓεΣΥ αφού είναι δαπανηρό να πρέπει κάποιος να μεταβεί στο εξωτερικό για να δει την υγεία του, πράγμα που αρκετοί συνάνθρωποί μας δεν έχουν την δυνατότητα να το κάνουν όπως είπε.