ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρχισαν τα όργανα για την κυβέρνηση με τους βενζινοπώλες- Γιατί αντιδρούν

Επίσης, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας της 23ης Μαρτίου οι φόροι και τα τέλη στην αμόλυβδη-95 αντιστοιχούσαν στο 63,8% της τελικής τιμής και κυμαίνονταν στο 1 ευρώ.

«Είναι να απορεί κανείς πως, ενώ η κυβέρνηση τόνιζε συνεχώς ότι θα μειώσει τους υπέρογκους φόρους των καυσίμων, τώρα στο υπουργείο Οικονομικών απεργάζονται σχέδια νέας αύξησης της φορολογίας, τη στιγμή που η οικονομική κρίση οξύνεται και είναι βέβαιο ότι θα έχουμε όπως και τις προηγούμενες φορές μεγάλη πτώση της κατανάλωσης»αναφέρει η ΟΒΕ.

Υποστηρίζει ακόμη ότι μια αύξηση του φόρου στα καύσιμα, θα πλήξει τόσο τους ιδιώτες καταναλωτές όσο και τις επιχειρήσεις και θα επιφέρει αύξηση τιμών σε πολλά προϊόντα.

Διαβάστε επίσης: 

Βενζινοπώλες για τη μείωση κατά 30% του πετρελαίου θέρμανσης: Κύριε πρωθυπουργέ, η εξαγγελία σας χαρακτηρίζεται από έλλειψη θάρρους και γενναιότητας, ή άγνοια της πραγματικής οικονομικής κατάστασης χιλιάδων οικογενειών».

Ποιες άλλες επαγγελματικές ομάδες κινδυνεύουν να ενταχθούν στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, αν δεν συστήσουν επαγγελματικά ταμεία. Δείτε ποιους αφορά.