ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρχισε η κακοκαιρία: Που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες…

Τα πρωτοβρόχια έφτασαν και μάλιστα φαίνεται πως είναι και ισχυρά.
Ο καιρός παρουσιάζει από το πρωί του Σαββάτου σταδιακή επιδείνωση με το βαρομετρικό να κινείται πάνω από τη βορειοδυτική Ελλάδα όπου εκδηλώνονται έντονα φαινόμενα.
Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχονται η Κέρκυρα, η Ήπειρος και η δυτική Μακεδονία, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις.
Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν προς την κεντρική Ελλάδα πλήττοντας Θεσσαλία, δυτική Στερεά και ενδεχομένως τις Σποράδες.
Το σύστημα που κινείται προς τη χώρα μας θα είναι μεν σύντομο και θα διαρκέσει σχεδόν 24 ώρες, ωστόσο, τα φαινόμενα που φέρνει μαζί του αναμένεται να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα.
Ο μετεωρολόγος κ. Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του στο Facebook προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα και επισημαίνει ότι από την Κυριακή ο καιρός βελτιώνεται, η θερμοκρασία θα ανέβει και η υγρασία θα είναι ιδιαίτερα αισθητή.
Παρουσιάζει μάλιστα και αναλυτικούς χάρτες.
Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου:
«Καταιγίδες το Σάββατο, Ζέστη και υγρασία από την Κυριακή»
«Αύριο, στην δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα βροχές και τοπικές καταιγίδες.

 

 

Χρειάζεται ιδιαίτερη να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή εσείς οι κάτοικοι του βορείου Ιονίου, της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας αλλά και της βορειοδυτικής Θεσσαλίας διότι τα φαινόμενα εκεί ίσως προκαλέσουν προβλήματα λόγω ιδιαίτερης δυναμικής.
Και στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε κάποια φαινόμενα κατά πάσα πιθανότητα, πιο ισχυρά στα δυτικά του νόμου αλλά και στην Αθήνα τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια, χωρίς να αποκλείεται να ψιχαλίσει η να βρέξει τοπικά και αλλού (μικρότερη όμως η πιθανότητα).
Προσοχή και πάλι στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας. Θα το πω για πολλοστή φορά, διότι υπάρχει ο κίνδυνος και για τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Σε ότι αφορά στην εξέλιξη του καιρού, από την Κυριακή και έπειτα, μέχρι την Τρίτη, αναμένεται υγρός και ζεστός καιρός για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ειδικά στα ανατολικά και νότια της επικράτειας, ο συνδυασμός της αυξημένης σχετικής υγρασίας αλλά και της ανόδου της θερμοκρασίας στα επίπεδα των 36-37°C, θα καταστήσουν ανεβασμένο και τον δέκτη δυσφορίας.
Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τρίτη και έπειτα σταδιακά».

newsbomb.gr