ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρχισε να φωνάζει μέσα στο δικαστήριο! Απέβαλε από την αίθουσα τον Γιάννη Λαγό η πρόεδρος στη δίκη της Χρυσής Αυγής!

Ο Γιάννης Λαγός, με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγλής, άρχισε να φωνάζει σε έξαλλη κατάσταση για τον αριθμό των δικασίμων του Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα η πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να δίνει εντολή στους αστυνομικούς να τον απομακρύνουν από την αίθουσα έως ότου ηρεμήσει.

Γιάννης Λαγός: Δεν μπορεί να βάζετε τέσσερις δικάσιμους τον μήνα. Πότε θα τελειώσει αυτή η δίκη; Είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση. Έχετε απαλλαχθεί από άλλα καθήκοντα και δίνετε τέσσερις δικασιμους; Ντροπή σας. Θα εκτίσουμε όλη την ποινή δηλαδή, επειδή είστε ανίκανοι;

Πρόεδρος (προς αστυνομικούς): Παρακαλώ βγάλτε τον κύριο έξω να ηρεμήσει.

Γιάννης Λαγός: Είστε ανάξιοι να δικάσετε, είστε ανθρωπάκια. Δειλοί και ανάξιοι.

Λίγη ώρα αργότερα ο Γιάννης Λαγός ζήτησε μέσω αστυνομικού να επανέλθει. «Κυρία πρόεδρε ο κατηγορούμενος δηλώνει ότι έχει ηρεμήσει. Μπορεί να μεταφερθεί στην αίθουσα;», είπε ο φρουρός, για να λάβει θετική απάντηση από την πρόεδρο.

Η δίκη συνεχίστηκε με καταθέσεις μαρτύρων. Πρώτος κλήθηκε ο αδελφός του ιδιοκτήτη της καφετέριας «Κοράλλι», ο οποίος εργαζόταν ως σερβιτόρος.

Ρωτήθηκε για την παρέα του Παύλου Φύσσα και το ρόλο του κατηγορούμενου Ι. Άγγου, ο οποίος φέρεται ως το πρόσωπο που ειδοποίησε άτομα από την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής της Νίκαιας να έρθουν στην καφετέρια. Απάντησε ότι ο Ι. Άγγος καθόταν σε απόσταση περίπου 3 μέτρων από το τραπέζι του μουσικού και ότι ο ίδιος δεν αντιλήφθηκε να έχει συμβεί κάτι.

Κατέθεσε ότι μετά τη λήξη του αγώνα, βγαίνοντας στο δρόμο να πετάξει τα σκουπίδια είδε τον Παύλο Φύσσα μαζί με έναν άνδρα και μια γυναίκα έξω από το μαγαζί και από την άλλη πλευρά του δρόμου άλλα τέσσερα άτομα.

«Τα παιδιά ήταν ανήσυχα, ένα από τα παιδιά μου είπε κάτι για φασίστες στην γειτονιά μας», είπε ο μάρτυρας στο δικαστήριο και συνέχισε λέγοντας ότι ο ίδιος  ζήτησε από τον  θαμώνα της καφετέριας Δημήτρη Χατζησταμάτη (το πρόσωπο που φέρεται να έκανε μεσολάβηση ανάμεσα στις δύο πλευρές έξω από την καφετέρια) να παραμείνει στον χώρο. Ταυτόχρονα είπε στα παιδιά να μην ανησυχούν γιατί «είναι εδώ ένας αστυνομικός».

Ερωτώμενος εάν στη συνέχεια αντιλήφθηκε κάτι απάντησε ότι ενώ έκλεινε το μαγαζί άκουσε «ποδοβολητά, κάποιες μηχανές και  αστυνομίες», χωρίς ωστόσο να θυμάται τι άκουσε πρώτα και τι μετά.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κατάθεση του ιδιοκτήτη της καφετέριας «Κοράλλι». «Εγώ δεν κατάλαβα τίποτα. Μέσα στο μαγαζί είχε πολύ μεγάλη οχλαγωγία. Μόλις τελείωσε το παιχνίδι βγήκε έξω η παρέα του Παύλου. Ήταν κάποιοι έξω, σαν να περιμένουν. Κάποια στιγμή ήρθαν τα μηχανάκια της ΔΙΑΣ από έξω και τελείωσε, έφυγαν», είπε στο δικαστήριο.