ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρχισε να τη βρίζει για τα… κρεμμύδια και ταμπουρώθηκε σπίτι με το άρρωστο μωρό του!

Ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στη Μαγνησία, όπου δύο κρεμμύδια έγιναν αφορμή για να αποκαλυφθεί τι ζούσε μία νεαρή γυναίκα και μητέρα μωρού μόλις 20 μηνών.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη Μαγνησία, στις 26 Ιανουαρίου. Το νεαρό ζευγάρι, έχει αποκτήσει ένα παιδί, το οποίο είχε αρρωστήσει. Ο 35χρονος προθυμοποιήθηκε να μαγειρέψει για να το ταΐσει, όταν όμως ξεκίνησε την προεργασία του φαγητού, διαπίστωσε ότι στο ψυγείο δεν υπήρχαν κρεμμύδια.

Τότε ο 35χρονος εξαγριώθηκε και άρχισε να βρίζει την 30χρονη σύζυγό του, μπροστά στο μωρό τους. Εκείνη για να πέσουν οι τόνοι, αποφάσισε να φύγει από το σπίτι και να πάει στο μανάβικο της γειτονιάς προκειμένου να αγοράσει κρεμμύδια, αφήνοντας το μωρό που ήταν άρρωστο με τον πατέρα του στο σπίτι.

Η γυναίκα όμως, αντί για το μανάβικο, κατευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου κατέθεσε μήνυση εναντίον του συζύγου της για ενδοοικογενειακή βία.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν άμεσα και έφτασαν στο σπίτι του ζευγαριού για να συλλάβουν τον 35χρονο.

Όταν ο ίδιος αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, κλείδωσε την πόρτα της αυλής και αρνούνταν να βγει έξω. Ζητούσε να εμφανιστεί η σύζυγός του και δεν δεχόταν να δώσει το μωρό, το οποίο κρατούσε ο ίδιος, αν και έπρεπε να το δει γιατρός.

Η 30χρονη παρά το γεγονός ότι φοβόταν, όπως δήλωσε, πήγε έξω από το σπίτι κα ζητούσε να πάρει το παιδί. Εκείνος συνέχιζε να είναι κλειδωμένος και να το κρατάει. Χρειάστηκαν πολύωρες διαπραγματεύσεις παρουσία αστυνομικών, μέχρι να πειστεί να δώσει το παιδί στο πεθερό του. Αστυνομικοί φρόντισαν να το μεταφέρουν στο κέντρο υγείας της περιοχής για την παροχή ιατρικής βοήθειας.

Ο 35χρονος βρέθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, κατηγορούμενος για απειλή σε βάρος της συζύγου του, εξύβριση και απείθεια. Δεν δίστασε ούτε ενώπιον του δικαστηρίου να κατηγορήσει την 30χρονη σύζυγό του ότι είναι «άχρηστη μάνα» και ότι τον «άφηνε νηστικό».

Το δικαστήριο επέβαλλε συνολική ποινή φυλάκισης 30 μηνών στον 35χρονο με αναστολή, υπό τον όρο να μην πλησιάζει την σύζυγό του σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων, να μην έχει καμία επικοινωνία μαζί της εκτός κι αν η ίδια το θελήσει για ζητήματα που έχουν σχέση με το παιδί.