ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Αρνείται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ο Μητροπολίτης Αιτωλίας! Νοσεί σοβαρά με κορωνοϊό

Αρνείται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο οποίος νοσεί με κορωνοϊό και η κατάσταση της υγείας του τις τελευταίες ώρες επιδεινώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έφθασε στην κατοικία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, δεν κατάφερε να τον εντοπίσει, γεγονός που ερμηνεύεται ως άρνηση του ιδίου να νοσηλευτεί!

Ο θεράπων ιατρός του ειδοποίησε ο ΕΚΑΒ, αφού η κατάσταση της υγείας του ιεράρχη είχε επιβαρυνθεί και έπρεπε να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Ο Μητροπολίτης παρουσίασε τα πρώτα ήπια συμπτώματα της νόσου στις 21 Νοεμβρίου και παρέμενε στο σπίτι του, ενώ δεν έχει εμβολιαστεί κατά του Covid19. Επίσης, δεν τήρησε την ομόφωνη απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για λήψη υγειονομικών μέτρων κατά τις Ακολουθίες του Πάσχα.

Μάλιστα, κλήθηκε στη Συνοδική Επιτροπή και παραπέμφθηκε για «καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής Αρχής, θεολογική πλάνη για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας».