ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Αρνητικά τα τεστ σε υπαλλήλους και στελέχη στην Περιφέρεια Αττικής

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και μετά την ανακοίνωση του ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, άμεσα διεξήχθησαν τεστ σε όλους τους συνεργάτες, εργαζόμενους και υπηρεσιακά στελέχη που συνεργάστηκαν το τελευταίο διάστημα με τον Περιφερειάρχη.

Αρνητικό ήταν το αποτέλεσμα όλων των μοριακών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν όπως και των επαναληπτικών που ακολούθησαν πέντε μέρες μετά, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της υγείας των εργαζομένων ο κ. Πατούλης από τον περασμένο Μάρτιο που ξέσπασε η υγειονομική κρίση, εφάρμοσε αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο σε όλους  τους χώρους εργασίας της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο την αποτελεσματική προστασία τους από τον ιό.

Με συστηματική και στοχευμένη διεξαγωγή μοριακών ελέγχων στους εργαζόμενους, τη χορήγηση του απαραίτητου υγειονομικού υλικού προστασίας και τη συνεχή αναπροσαρμογή όλων των μέτρων προστασίας ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, η Περιφέρεια Αττικής κερδίζει καθημερινά, το στοίχημα της ασφαλούς εργασίας.

Σε μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει σχετικά: «Από την πρώτη μέρα που ξέσπασε η πανδημία βασική μου μέριμνα ήταν και είναι η προστασία της υγείας όλων των εργαζομένων μας. Σ’ αυτό το πλαίσιο με εντολή μου εφαρμόστηκαν από την πρώτη στιγμή όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως ορίζονται από τον ΕΟΔΥ και ελήφθησαν όλα τα μέτρα προστασίας. Θα συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση, καθώς απόλυτη προτεραιότητά μου είναι να παραμείνουν ασφαλείς όλοι οι εργαζόμενοί μας».