3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρνητικό το τεστ στο μωρό που γεννήθηκε από μητέρα με κορωνοϊό στο Αττικόν! Με στολές… αστροναύτη οι μαιευτήρες!

Χαμόγελα μοιράζει εν μέσω αγωνίας η είδηση ότι γεννήθηκε το πρώτο βρέφος από μητέρα με κορωνοϊό στην Ελλάδα και σύμφωνα με τους ειδικούς δεν του μετέδωσε τον επικίνδυνο ιό.

Η 24χρονη γυναίκα βρισκόταν στην 40ή εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Από την Κυριακή παρουσίασε συμπτώματα γρίπης (πυρετό, βήχα), και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ. Η γυναίκα καθώς και ο σύζυγός της βρέθηκαν θετικοί στον ιό COVID-19 και συστήθηκε να μεταβεί στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο για την περάτωση του τοκετού.

Ο μαιευτήρας Γιώργος Χρέλιας που πραγματοποίησε την γέννα αλλά και η Σοφία Καλανταρίδου, διευθύντρια της Γ’ μαιευτικής Κλινικής του νοσοκομείου «Αττικόν», μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησαν ότι η επίτοκος διαγνώστηκε θετική στο Θριάσιο και μεταφέρθηκε για τον τοκετό στο ΑΤΤΙΚΟΝ που είναι νοσοκομείο αναφοράς και είχε όλη την απαραίτητη υποδομή για να ολοκληρωθεί η γέννα με ασφάλεια.

«Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία», δήλωσε ο Γιώργος Χρέλιας περιγράφοντας πως φορούσε μια ολόσωμη στολή «σαν αστροναύτης», τρία γάντια, γυαλιά. Παρά τις δυσκολίες, ο τοκετός ολοκληρώθηκε χωρίς καμία επιπλοκή με καισαρική σε μία περίπου ώρα.
Ακολούθως βγήκε αρνητικό το προκαταρκτικό τεστ για κορωνοϊό στο βρέφος και σήμερα αναμένεται να γίνει και το κανονικό τεστ για να πιστοποιηθεί 100% ότι δεν του έχει μεταδοθεί ο ιός.