ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρνούνται να δώσουν επίδομα στην Άσπα που πυροβολήθηκε από τον πατέρα της- Βίντεο

Η ιστορία της Άσπας Μπόγρη συγκλόνισε το πανελλήνιο. Τον Αύγουστο του 2013 δέχθηκε δολοφονική επίθεση από τον ίδιο της τον πατέρα.

 

 

Την πυροβόλησε εξ επαφής μετά τη μεσημεριανή τους έξοδο για φαγητό στα Φιλαράκια, στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς του Άργους και από τότε δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Η άτυχη κοπέλα μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ, ενώ εδώ κι αρκετούς μήνες το κορίτσι με τα ξανθά μαλλιά, βρίσκεται στη Λάρισα στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus.

Η Άσπα συνάντησε στον αγώνα της για ζωή πολλά εμπόδια. Το ίδιο το κράτος της γυρνά την πλάτη και τη στερεί την ελπίδα, όπως λέει η μητέρα της Σπυριδούλα Φατούρου που όλους αυτούς τους μήνες της δοκιμασίας στέκεται σαν φύλακας άγγελος στο πλευρό της. Νόμοι και εγκύκλιοι της στερούν ακόμη κι επιδόματα τα οποία είναι απαραίτητα για να συνεχίσει τις θεραπείες και να εξασφαλίσει μία όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ζωή.

«Αυτό που θα με κάλυπτε σαν άνθρωπο πάνω από όλα, όχι σαν Σπυριδούλα, είναι να τροποποιηθεί αυτός ο νόμος που είναι εντελώς, μας εντελώς πέρα από κάθε λογικής» λέει η κ. Φατούρου. Όπως τονίζει υπήρχε ένας νόμος που ψηφίστηκε το 2013 σύμφωνα με τον οποίο δεν μπορούν να παίρνουν επιδόματα όσοι νοσηλεύονται.

Στις 2/7/2015 ψηφίζεται νέος νόμος με τον οποίο αναστέλλεται η καταβολή εξωιδρυματικών επιδομάτων και μπορούν να παίρνουν τα επιδόματά τους κι εκείνοι που νοσηλεύονται. Ωστόσο, αν νοσηλεύονται για περισσότερο από 30 μέρες σε ιδρύματα ασυλιακού χαρακτήρα δεν θα παίρνουν επιδόματα…