ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Άρωμα» βεντέτας στους πυροβολισμούς σε ΙΧ στην Κρήτη

Οσμή κρητικής βεντέτας φαίνεται να υπάρχει στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς σε ΙΧ στο χωριό Τσιφού Καστέλι, στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου τραυματίστηκε ένας 23χρονος.

Σύμφωνα με το MEGA, ο τραυματίας φέρει ένα διαμπερές τραύμα στην ωμοπλάτη ενώ η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από το Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο 23χρονος όσο και στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Γόρτυνας.

Οι Αρχές στρέφουν τις έρευνες για το περιστατικό στο παρελθόν του 23χρονου, καθώς πριν από ένα χρόνο περίπου ο ίδιος μαζί με τον αδερφό του κατηγορήθηκαν για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος συγγενικού τους προσώπου.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ πριν από ένα χρόνο, τον Μάρτιο του 2023, ο 23χρονος και ο αδερφός του είχαν κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 43χρονου συγγενικού τους προσώπου. Του είχαν στήσει ενέδρα σε πρατήριο υγρών καυσίμων, στην περιοχή των Πραιτωρίων και μάλιστα το σκηνικό είχε καταγραφεί σε κάμερα ασφαλείας. Ο 43χρονος κατάφερε να διαφύγει και να βγει αλώβητος από τα πυρά. Τώρα, ένα χρόνο μετά, σημειώθηκε μία ακόμα φονική ενέδρα, αυτή τη φορά σε βάρος του 23χρονου.

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Μ. Τρίτης όταν ο 23χρονος ενώ κινούνταν με το όχημα του στην περιοχή δέχτηκε βροχή πυροβολισμών από καλάσνικοφ και όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες στην περιοχή, σώθηκε από «θαύμα».

Μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Χάρακα και από εκεί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου.

Οι αστυνομικοί δεν έχουν πάρει ακόμα καταθέσεις ωστόσο γνωρίζουν την ταυτότητα των δραστών. Μάλιστα εξετάζουν προσεκτικά ανάλογο περιστατικό που σημειώθηκε πριν από ένα χρόνο στην περιοχή με εμπλεκόμενο τον 23χρονο τραυματία.