ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρτα: «Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω τον αδελφό μου» υποστηρίζει ο 60χρονος

Στα δικαστήρια της Άρτας οδηγήθηκε σήμερα ο 60χρονος, που κατηγορείται ότι σκότωσε τον 55χρονο αδελφό του το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στο σπίτι όπου διέμεναν τα δύο αδέλφια στους Αγίους Αναργύρους Άρτας.

Ο 60χρονος αναμένεται να απολογηθεί αύριο Τρίτη στον ανακριτή, καθώς ο συνήγορος υπεράσπισής του δεν έχει ακόμη πλήρη γνώση της δικογραφίας, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος σκότωσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τον αδελφό του. Μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ, ο κ. Δημήτρης Λαμπράκης ανέφερε, πως ο 60χρονος «είναι ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος, μόνος του στη ζωή». Ο ίδιος υποστήριξε, σύμφωνα με το epirustv-news.gr, ότι ο 55χρονος ήταν αλκοολικός και αυτή ήταν η μοναδική αιτία των όποιων αντιπαραθέσεων είχαν τα δύο αδέλφια κατά τη διάρκεια της συγκατοίκησής τους.

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου είπε ακόμη, ότι το θύμα δεν έπαιρνε τα ψυχοφάρμακα, που του είχαν συνταγογραφηθεί, επισημαίνοντας ότι είχε νοσηλευτεί στο Δαφνί και στο Νοσοκομείο της Άρτας. Ο κ. Λαμπράκης ανέφερε, ότι την μοιραία ημέρα το θύμα είχε καταναλώσει αλκοόλ στο καφενείο και επιστρέφοντας στο σπίτι ζητούσε να πιει και ο δράστης φέρεται να μην του έδινε. «Τότε κάποια στιγμή παραπάτησε, έπεσε και άνοιξε το κεφάλι του στο πίσω μέρος, αυτή είναι η πρώτη εκτίμηση» είπε ο δικηγόρος του 60χρονου.

«Ο ένας ήταν σε εξάρτηση από τον άλλο, τον αγαπούσε… Ήταν η κακιά η ώρα», είπε ο κ. Λαμπράκης, συμπληρώνοντας πως ο 60χρονος δεν είχε καμία βοήθεια από συγγενικά του πρόσωπα στο πρόβλημα του αλκοολισμού που αντιμετώπιζε ο 55χρονος αδελφός του.