ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Ασφυκτική η κατάσταση στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης! Αυξήθηκε ο αριθμός των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ

Αυξήθηκε ο αριθμός των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, μετά τη δύσκολη εφημερία, που ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί με δεκάδες εισαγωγές νέων ασθενών με κορωνοϊό.

Συνολικά έξι είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, ενώ στις παιδιατρικές κλινικές του νοσοκομείου βρίσκονται και πέντε παιδιά με κορονοϊό σε καλή κατάσταση.

Κατά τη τη διάρκεια της εφημερίας έγιναν 65 εισαγωγές νέων περιστατικών με Covid, αριθμός που βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με αυτόν της προηγούμενης εφημερίας, ενώ υπάρχουν και 15 ύποπτα περιστατικά.

Την ίδια στιγμή και όπως αναφέρει στο grtimes.gr, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Ιπποκράτειου, Χρήστος Τζελέπης, υπάρχουν κατά διαστήματα κρούσματα και στο υγειονομικό προσωπικό, τα οποία μπορεί να μην είναι πολλά επιβαρύνουν όμως ακόμη περισσότερο την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση με το μειωμένο προσωπικό που αγωνίζεται υπερεντατικά και βρίσκεται στα όριά της εξάντλησης.

Επίσης τόνισε πώς η κατάσταση με τα περιστατικά του κορωνοϊού μπορεί να είναι δραματική, εξαιρετικά δύσκολη όμως είναι η κατάσταση και με τα υπόλοιπα περιστατικά και με τα χειρουργεία τα οποία εδώ και αρκετό διάστημα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά