ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άσκηση μεγάλης κλίμακας στο σύμπλεγμα των σηράγγων της Κακιάς Σκάλας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η άσκηση μεγάλης κλίμακας στη σήραγγα «Αίθρα» στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας. Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε επέμβαση στη σήραγγα μετά από τροχαίο ατύχημα και εκδήλωση πυρκαγιάς.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και με τη συμμετοχή του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών, της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.

«Η άσκηση ετοιμότητας, πέρα από το συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων, μας δίνει τη δυνατότητα να αξιολογήσουμε τον εξοπλισμό των σηράγγων σε πραγματικές συνθήκες και να προετοιμάσουμε το προσωπικό για παρόμοια συμβάντα», τόνισε ο κ. Θανάσης Πρόκος, διευθυντής του Τομέα Ελευσίνα-Ξυλόκαστρο, παρουσία του διοικητή της Π.Υ. Μεγάρων, αντιπύραρχου Δημήτρη Καϊάφα και του διοικητή Α’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Αττικής, Γιώργου Γιασεράνη.

Οι ασκήσεις μεγάλης κλίμακας σε σήραγγες διοργανώνονται κάθε τέσσερα χρόνια και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.