ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομικοί σε κύκλωμα: Πουλούσαν πλαστές ταυτότητες και διαβατήρια!

Έξι αστυνομικοί κατηγορούνται ότι είχαν στήσει κύκλωμα πώλησης ταυτοτήτων και διαβατηρίων σε αλλοδαπούς, έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού.

Πολλοί από τους αλλοδαπούς που απευθύνθηκαν στους συγκεκριμένους αστυνομικούς είχαν βεβαρημένο ποινικό παρελθόν και αρκετοί από αυτούς κατάφεραν να διαφύγουν από τη χώρα, προκειμένου να μην συλληφθούν, σύμφωνα με πληροφορίες του cnn.gr.

Οι έξι αστυνομικοί υπηρετούσαν σε τμήματα στην Αττική, όπως και σε τμήματα ταυτοτήτων και διαβατηρίων. Από την έρευνα της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων προκύπτει ότι τα χρήματα που ζητούσαν οι αστυνομικοί άλλαζε σε κάθε περίπτωση, με βάση τη δυσκολία έκδοσης της ταυτότητας ή του διαβατηρίου. Η «ταρίφα» ξεκινούσε από τα 4.000 ευρώ και πολλές φορές ξεπερνούσε τα 40.000 ευρώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Πολλοί από αυτούς που απευθύνθηκαν στο κύκλωμα ήταν από τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ολλανδία και κάποιοι από αυτούς είχαν συμμετοχή σε διακίνηση ναρκωτικών και σε ληστείες. Ανάμεσά τους ήταν και κάποιος που υπήρχε ένταλμα σε βάρος του για διακίνηση ανθρώπων.

Οι αστυνομικοί πολλές φορές δέχονταν αντίγραφα πλαστών διαβατηρίων και στη συνέχεια έβαζαν τη φωτογραφία του ενδιαφερόμενου. Οι τελευταίοι, αφού «βαφτίζονταν» Έλληνες με τις πλαστές ταυτότητες, κυκλοφορούσαν ελεύθεροι στην Ελλάδα, ενώ κάποιοι είχαν στήσει ακόμη και επιχειρήσεις. Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη στους αστυνομικούς για συγκρότηση και ένταξη σε οργάνωση και παρέπεμψε την υπόθεση στον ανακριτή.