ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας απέτρεψε σύλληψη στην πορεία του Συντάγματος – Tι καταγγέλλουν συνάδελφοί του

Δέκα συλλήψεις, μολότοφ και καταστροφές, τραυματίες (έξι αστυνομικοί ανάμεσά τους) και μια καταγγελία που προκαλεί (και πολιτικό) σάλο. Είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που έγιναν το απόγευμα της Πέμπτης (09.07.2020) στο κέντρο της Αθήνας.

Η διαδήλωση κατά του νόμου που βάζει… όρους στις διαδηλώσεις είχε την εξέλιξη που μάλλον όλοι περίμεναν: επεισόδια, μολότοφ, ξύλο, καταστροφές. Είχε καταγγελίες για αστυνομική βία αλλά και μια καταγγελία που προκαλεί τουλάχιστον αίσθηση.

Ένταση προκλήθηκε όταν, σύμφωνα με τη μια πλευρά, αστυνομικοί της ομάδας Δράση επιχείρησαν να διαλύσουν την πορεία και προκλήθηκε ένταση. Σύμφωνα με την άλλη πλευρά (την αστυνομία δηλαδή), οι αστυνομικοί δεν μπήκαν για να διαλύσουν την πορεία αλλά για να κυνηγήσουν κουκουλοφόρους και τότε δέχτηκε επίθεση με μολότοφ το διοικητής της Ομάδας Δράση.

Το σωματείο των Ειδικών Φρουρών υποστήριξε, σε ανάρτησή του στο Facebook, πως συνδικαλιστής αξιωματικός της αστυνομίας που συμμετείχε, εκτός υπηρεσίας, στη διαδήλωση, εμπόδισε τη σύλληψη κουκουλοφόρου. Φέρεται, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, ακόμη και να χειροδίκησε για να αποτρέψει τη σύλληψη κουκουλοφόρου που είχε επιτεθεί σε άνδρα της ομάδας Δράση.