ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομικός σε κύκλωμα ναρκωτικών – Έκρυβε στο σπίτι του κοκαΐνη και κάνναβη

Ένας αστυνομικός βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες, οι οποίοι μετείχαν σε κύκλωμα διακίνησης και πώλησης ναρκωτικών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας και σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση καθήκοντος, καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα, του ερασιτεχνικού επαγγελματικού αθλητισμού και τις φωτοβολίδες και τα πυροτεχνήματα.

Επιπλέον, στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται ακόμη ένα άτομο, το οποίο κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα τουλάχιστον από τα τέλη Μαΐου 2023 και δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών σε περιοχές της Αττικής.

Όπως πρόεκυψε από την έρευνα και από το προανακριτικό υλικό, τα μέλη της οργάνωσης δρούσαν με διακριτούς μεταξύ τους ρόλους. Τα δύο μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο αστυνομικός, προμηθεύονταν από κοινού τις ναρκωτικές ουσίες και τις αποθήκευαν στο σπίτι του αστυνομικού. Το τρίτο μέλος μετά την πώληση των ποσοτήτων που του ανέθεταν, παρέδιδε το χρηματικό ποσό που αποκόμιζε στα άλλα δύο μέλη, τα οποία στη συνέχεια «επανεπένδυαν» τα χρήματα για την προμήθεια νέας και μεγαλύτερης ποσότητας κοκαΐνης, ενώ την πώληση στους υποψήφιους πελάτες, οι οποίοι ήταν άτομα από το φιλικό τους περιβάλλον, αναλάμβαναν και τα τρία μέλη.

Χαρακτηριστικό της μυστικότητας με την οποία λειτουργούσαν είναι και οι κωδικοποιημένες λέξεις που χρησιμοποιούσαν για τα ναρκωτικά, ώστε να μην γίνεται αντιληπτό το περιεχόμενο των συνομιλιών τους.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε επιχείρηση, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, κατά την οποία αρχικά συνελήφθη ο αστυνομικός κοντά στο σπίτι του, όπου στην κατοχή του βρέθηκαν πέντε 5 ανισοβαρείς νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 3 γραμμαρίων και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ακολούθησε η σύλληψη και των άλλων δύο μελών της οργάνωσης, ενώ από τις έρευνες στις οικίες τους συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

*57 γραμμάρια κοκαΐνης

*0,5 γραμμάρια ακατέργαστη ινδική κάνναβη

*2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

*μεταλλικός τρίφτης

*πιστόλι αβολίδοτων φυσιγγίων κρότου

*70 φυσίγγια

*σουγιάς με μήκος λάμας 8,5 εκατοστών

*μαχαίρι με μήκος λάμας 17,5 εκατοστών

*σιδερογροθιά

*σιδερένιο πτυσσόμενο κλομπ

*πυρσός

*9 κροτίδες

*χειρόγραφες σημειώσεις, με πλήθος τιμών και ποσοτήτων

*2 κινητά τηλέφωνα

*σύριγγα καθώς και φιαλίδια και χάρτινη συσκευασία με ενδείξεις αναβολικών ουσιών

*22.715 ευρώ

*2 μοτοσικλέτες

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.